SAJTÓKÖZLEMÉNY


Mérföldkőnél tart a "BÉKÉSI POLGÁRI ESTÉK" BÉKÉSI KULTURÁLIS, SZABADIDŐS ÉS KÖZÖSSÉGI CÉLÚ RENDEZVÉNYEK ÉS PROGRAMOK előadássorozata (TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01442)

A Békési Polgári Esték programsorozat következő négy (6-9.) rendezvénye is sikeresen lezajlott és a „Híd a madzagosok között” eszméjének maradéktalanul eleget tett.

Ezúttal is elmondhatjuk, hogy minden meghívottunk maradéktalanul eleget tett a pályázati kiírásban megfogalmazottaknak, és a vártnál is nagyobb érdeklődést vonzott. Itt kiemelnénk a Mészáros János Elek estjét. A változatos formában (próza, vers, zene) elhangzottak továbbépítették, erősítették a hidat a békési emberek között, erősítve a felelős polgári szemléletet. A rendezvények utáni szeretetvendégség, beszélgetés jótékonynak bizonyult, már várt rítussá alakult. Az estek ökumenicitása megmaradt és város szerte dicsért.

Szeptember 5-én vendégünk volt Dr. Osztie Zoltán, a KÉSZ volt elnöke, aki a demográfiai problémák magyar megoldásáról beszélt érdekfeszítően és átadta a KÉSZ díjat Dr. H. Kovács Eszternek. Szeptember 27-én Mészáros János Elek jött és oktatott minket prózában és zenében: hogyan maradjunk keresztény magyarok. Hatalmas sikert aratott, ekkor voltak a legtöbben. Könnyes szemek, közös éneklés jellemezte előadását. A kézfogások estéje volt ez. Október 6-án a Védett Társadalom Alapítvány tagjai látogattak Békésre: Földi László elnök és felesége Földi Kovács Anikó két órán beszéltek érdekfeszítően és állták a kérdések sorát. Az Aradi Vértanúkról is megemlékeztek. Október 26-án Meister Éva színművésznő volt a vendég az Ima nemzetünkért című műsorával. Komoly, felemelő előadása is nagy sikert aratott.

A programsorozat november 7-én folytatódik, amikor Köllő Sándor atya, a Szeged-Csanádi egyházmegye cigánypasztorációért felelős munkatársaként látogat el hozzánk. November 23-án Kudlik Júlia, a Magyar Televízió örökös tagja és Szvorák Katalin énekművész hozza el közös műsorukat. December elején Gschwindt András következik, a Békéstől a csillagokig előadásával. A program zárásaként december 18-án a Lumen Christi gospel kórus lépik fel advent utolsó vasárnapján.

A projekt eddigi és további sikeres lebonyolítását a Békési Fiatalokért Egyesület biztosítja, Serfecz Dávid vezetésével. Az eddig megvalósult kilenc rendezvényen több mint 500 fő vett részt. Összességében a projekt hozzájárult a helyi társadalmi megújításához, az emberek közti kapcsolatok járvány utáni újrafelfedezéséhez, megerősítéséhez. Minderről bővebb információkat a www.bekesmatrix.hu oldalon olvashatnak, továbbá információk szerezhetők: Juhos Józsefnétől, a projekt menedzsertől, tel: 06309037054.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!