Szent Márton emlékét idézték meg az ovisok


Megjelent: 2022 November 13. ( Vasárnap ) 15:45
Módosítva: 2022 November 13. ( Vasárnap ) 19:03
A református köznevelési intézmény óvodájában hagyomány a vidám Márton-napi ünnepség megszervezése, amelynek keretében sor kerül a gyerekek számára feledhetetlen élményt nyújtó lampionos felvonulásra is.

Ebben az évben november 11-én tartották meg a tradicionális programot, amelyre már hetek óta készültek a négy csoport gyermekei. A Szegedi Kis István Református Intézmény Csillagfürt Óvodában idén már az új, Körös-parti épületében szervezte meg a kedves programot. Farkas-Piskóty Boglárka óvodai intézményegység-vezető köszöntötte a vendégeket, köztük a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületének tagjait, akik anyagilag támogatják minden évben a programot.

A vezető felidézte Márton püspök alakját, aki a kései középkorban Savaria (a mai Szombathely) területén született, és a mai Franciaországban lett keresztyén egyházi vezető. Szerény, és az elesetteket tiszta szívből segítő ember volt. Az óvoda az ő emlékére tartja meg a Márton-napi lampionos felvonulást, amely a német nyelvterületen terjedt és vált népszerűvé. A gyerekeket felkészítették: Lujberné Fehér Ágnes, Oláhné Bányai Katalin, valamint Kiss Brigitta óvónők. 

A program második részében a gyermekek és szüleik a pedagógusokkal és a meghívott vendégekkel együtt lampionos felvonulást tettek az óvodától a Ligeten át a Karacs utcáig. A biztonságukról a polgárőrség gondoskodott. 

A száraz, de igen hideg időben az óvoda parkolójában meleg tea és zsíros kenyér várta a visszaérkezőket. 

Támogatók: Gál László és családja (Nagyház Pince Borozó), Extra Pékség, Mucsi András és felesége, Faragó Péter.

Tételek: 1 - 20 / 96 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!