Indul a Szakma Kiváló Tanulója verseny!


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előválogatója már zajlik. A megmérettetésen több mint ötszáz diák versenyez negyven szakmában.

 

A versenyek célja a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében. A Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) a hároméves képzés, végzős középiskolásainak, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), az érettségit is adó, 5 éves technikum végzőseinek szól.

Békés megyében mindig nagy az érdeklődés, a TOP három megyébe rendbe bekerül a Viharsarok még úgy is, hogy több iskola előválogatót tart és csak a legjobbakat nevezik be. Idén az informatikusok, a pincérek, a kozmetikusok és a nyomdaipari technikusok közül jelentkeztek a legtöbben, de szép számmal vállalták a megmérettetést az elektronikai, építészet, faipar, gépészet, művészet, közművelődés, kommunikáció, kereskedelem-marketing, üzleti kommunikáció, könnyűipar, közlekedés, ügyvitel, vegyipar, vendéglátás és turizmus szakcsoportban tanulók is.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium kamarával közös megmérettetésén a fiataloknak megéri, hogy jól szerepeljenek. Egyrészt aki legalább 60 százalékosra írja meg a feladatlapot, az részben mentesül az év végi vizsga alól, automatikusan jár neki a jeles. Másrészt, az országos döntők legjobbjai közül válogatják az Európa és világbajnokságra nevezendő versenyzőket is.

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


szakma verseny