A képviselő-testület döntéseiről tájékoztatott a polgármester


Éves beszámolókat fogadtak el, döntöttek a város születésnapján átadásra kerülő díjakról.

-        Június 11-én lesz az előre hozott önkormányzati-képviselő választás Békésen.

 

-        Elfogadták a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő beszámolóját – a polgármester kiemelte, a város megtartaná az intézményt saját üzemelésben, amely járási, térségi szolgáltatást is nyújt, hamarosan személyes időpontkérési lehetősséggel.

 

-        Elfogadták a közfoglalkoztatási programról szóló beszámolót is.

 

-        A sporttanács javaslatai alapján lényegében marad a tavalyi támogatás mértéke a sportszervezetek esetében. Az egyik fontos mérőszám a tagdíjat fizető sportolók száma egy egyesület esetében.

 

-        Elfogadták az Esélyt a fiataloknak – Békés város ifjúságsegítő programja – című tervezetet, melynek keretében 19 lakásra pályázhatnak majd, akik a helybemaradásra vagy letelepülésre döntenek.

 

-        Megerősítésre került a már 1941-ben Hegyközkovácsival kötött testvértelepülési szerződés, hivatalos aláírása a Madzagfalvi Napokon történik majd meg.

 

-        Zárt ülésen döntöttek a Békés Város Díszpolgára, a Pro Urbe Békés és Az év Békési Sportolója elismerések idei díjazottairól, melyeket április 15-én, Békés Város várossá nyilvánításának 50. évfordulóján adnak át.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!