Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Békésen


Békés Város Önkormányzata a Békés Vármegyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban pályázatot nyújtott be a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című, TOP-2.1.3-16 kódszámú pályázati felhívás keretében „Békés, csapadékvíz elvezetés kialakítása III. ütem” címmel, mely pályázat az 582,5 millió Ft összköltségű beruházáshoz 571,5 millió Ft támogatást nyert el.

A projekt célja, hogy a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése annak érdekében, hogy a városrész természetes és épített környezetének védelme megvalósuljon, valamint a vállalkozások és befektetők, valamint a lakosság számára vonzó, ugyanakkor környezetileg fenntartható városi környezet kerüljön kialakításra.

A Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv alapelveit figyelembe véve a projekt célkitűzése a helyben keletkezett csapadék helyben tartása. Ennek a szabályozott vízlevezetéssel, szikkasztó rendszerű hálózattal, tározókkal és a lakosok szemléletformálásával, meggyőzésével igyekszünk eleget tenni.

 

A projektben földmedrű és zárt csatornák is elkészültek, összesen 17 261 folyóméter hosszban, valamint 1051 db áteresz beépítése történt meg.

 

A projekt Európai Uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Projekt címe: Békés, csapadékvíz elvezetés kialakítása III. ütem

Projekt azonosító: TOP-2.1.3-16-BS1-2021-00050

Várható befejezés: 2023. április 30.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


pályázat