Tisztújító közgyűlés Kevermesen.


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Kevermes
Letelt az ötéves mandátum, így a Viharsarok Polgárőr Szervezet 2023. április 15.-én tisztújító közgyűlést tartott. A mandátum lejártával – mint minden ilyen alkalommal – lemondott a teljes vezetőség, azok is, akiket a köztes időben választottak.

A Tisztújító Közgyűlésen részt vett Lantos Zoltán polgármester, Lévai Lajos alpolgármester – mindketten polgárőrök - Recskiné Molnár Éva jegyző asszonya és a képviselőtestület több tagja, valamint Gyarmati Sándor Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnöke.

Papp Katalin az egyesület leköszönő elnöke köszöntötte a megjelenteket. A szokásos formaság ( jkv. vezető + hitelesítők megválasztása, napirend elfogatása ) után kezdetét vette a tisztújítás.

A Jelölő és Választási Bizottság elnöke ismertette a Viharsarok Polgárőr Szervezet  tisztségviselőinek személyeire tett javaslatokat. A jelöltek a felkérést elfogadták, majd a közgyűlés egyhangúan, tartózkodás és ellenszavazat nélkül megszavazta.

A jelenlévő polgárőrök újabb öt évre a régi tisztségviselőknek szavaztak bizalmat.

Papp Katalin régi-új elnök, a megválasztott tisztségviselők nevében megköszönte a megszavazott bizalmat és a megkezdett munka töretlen folytatására tett ígérete.

Az egyesület elnöke hét polgárőrnek adott át ajándékcsomagot kiemelkedő, önzetlen munkájukért.

Gyarmati Sándor a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnöke gratulált a megválasztott tisztségviselőknek. Ismertette a polgárőrség előtt álló legfontosabb feladatokat, kiemelve a határvédelmet és a köz-és külterületi járőrszolgálatot. Felhívta a figyelmet a pontos és határidős elszámolásra valamint, hogy szerepeljen az egyesület a ”Köztartozásmentes adózók” nyilvántartásában. További munkájukhoz sok sikert kívánt.

Lantos Zoltán polgármester elmondta a polgárőrség a település meghatározó közössége. Röviden ismertette, hogy jelenleg mely területeken, milyen gócpontokon számít az önkormányzat a polgárőrökre. A település nevében megköszönte az eddig végzett munkát.

A közgyűlés közös vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

 

Tételek: 1 - 20 / 40 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!