Zenei napok Tarhoson


Megjelent: 1990 Június 23. ( Szombat ) 14:00
Módosítva: 2023 Május 3. ( Szerda ) 14:13
Szombaton a tarhosi zenepavilonban díszhangversennyel kezdődik meg a 14. alkalommal szervezett Békés-tarhosi Zenei Napok eseménysorozata.

A nyitó hangversenyen Farkas Ferenc, Haydn, Szokolay Sándor és Bozay Attila művei hangzanak el a Tarhosi Fuvósötös, a Tomkins énekegyüttes, valamint a békéscsabai Kamara Zenekar előadásában. 24-én, vasárnap a békési református templomban folytatódik a hangverseny-sorozat, ahol Dvorak ,,Stabat mater,, oratóriumát a békéscsabai Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Egyetemi Énekkar szólaltatja meg neves szólóénekesek közremüködésével.

A tarhosi zenepavilonban július 1-jén a debreceni Filharmonikus Zenekar szerepel, a záróhangverseny pedig július 14-én lesz a
zenepavilonban.

A Békés-tarhosi Zenei Napok keretében további hangversenyek, valamint kiállítások is lesznek, s ismét megrendezik a karvezetők továbbképzését és mesterkurzusát, július 7-től 15-ig pedig a nemzetközi kürtkurzust, amelyen félszáznál több fuvós vesz részt egyebek közt az Egyesült Államokból, az NSZK-ból, s hazánkból.

Forrás: MTI

Fotó: Békés Megyei Népújság 1990.06.23.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


BETAZEN 1990