Határjárás


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés külterülete
Békési Kisgazdakör egyik hagyományos rendezvénye a Határjárás, amelynek során lovas fogatokkal járják be a külterület egy részét és Isten áldását kérik a termények betakarítására. A felnövekvő ifjúság bevonásával szervezik meg a bejárásunkat, ezáltal biztosítható az a folyamat megismerése, melynek során a mindennapi kenyerünk az asztalra kerül.

Határjáráson az egyesületi tagokon kívül részt vett a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 2. b osztálya és Gál Ferenc Egyetem, Technikum Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai.

Határjárás állomáshelye, a Ludadi Iskola területe volt. Tarkovács István a Békési Kisgazdakör elnökének köszöntötte a Határjárás részvevőit. Hégely László agrárszakember ismertette a Határjárás jelentőségét a hagyománymegőrzés szempontjából valamint beszélt a várható termésről.

Dicső Melinda református lelkész Isten áldását kérte a termények betakarítására és a Határjárás résztvevőire. Ágoston atya, dr. Anayo Eisobu Augustus plébános szintén áldást kért a földekre, a gazdák munkájára.

Balogh Béla gazdálkodó röviden ismertette a nagyüzemi gazdálkodás és bemutatta a mezőgazdasági gépparkját.

Határjárás a Békési Polgárőrség KHSZ tagjai biztosították.

 

Tételek: 1 - 20 / 66 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


határjárás