Egy békési család vehet részt az országos Közlekedik a család vetélkedőn


Népes mezőnyben a békési Kovács család bizonyult a legjobbnak a „Közlekedik a család” országos vetélkedő Békéscsabán megtartott Békés vármegyei fordulóján.

Népes mezőnyben a békési Kovács család bizonyult a legjobbnak a „Közlekedik a család” országos vetélkedő Békéscsabán megtartott Békés vármegyei fordulóján.

Békési, orosházi és sarkadi siker született a „Közlekedik a család” országos vetélkedő 2023. június 10-én megtartott Békés vármegyei fordulóján. A hagyományos és népszerű rendezvénynek Békéscsabán, az AutoMobil Körös Kft. márkakereskedése adott otthont. A szervezők 11 állomással várták a vállalkozó kedvű gyermekeket és felnőtteket.   Voltak KRESZ elméleti kérdések, elsősegélynyújtás, valamint kerékpáros és autós pálya. Emellett különböző szórakoztató játékokban tehették próbára gyorsaságukat, ügyességüket, tudásukat a résztvevők. Volt olyan állomás, ahol a gyermekeké volt a főszerep, máshol a szülőknek kellett bizonyítaniuk.   A gyermekek kerékpáros pályán, kirakókban, jeleskedtek, a felnőttek személygépkocsival, illetve gyalogosan részegséget szimuláló szemüvegben küzdötték le az akadályokat. Emellett fontos volt az összehang is, egymás közlekedési szokásaival kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk úgy, hogy nem egyeztethettek a kérdésekről, nem is láthatták egymást a játék közben. A vetélkedőn tovább szélesedett a „Legyél Te is profi!” kihívás is, hiszen az egyik feladatnál a családok, miután kiraktak egy kirakót, autóba ültek és bekapcsolt biztonsági övvel fotózták le magukat, majd a képeket megosztották a közösségi oldalaikon.   A jó hangulatú megmérettetésen a békési Kovács család bizonyult a legjobbnak, a második legtöbb pontot az orosházi Szemenyei család gyűjtötte, míg a harmadik helyen a sarkadi Fábián család végzett.   A dobogósoknak járó díjakat Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös Kft. ügyvezetője és Pelleg József r. alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője adta át.   Gratuláltak a helyezetteknek és minden résztvevőnek, hiszen valamennyi család nagyon szép teljesítményt nyújtott. Békés vármegyét a békési Kovács család képviselheti majd 2023 szeptemberében az országos döntőn, ahol a fődíj egy személygépkocsi lesz.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!