Európa Kulturális Fővárosában lép fel a Belencéres


Vasárnap délután a 47. Békés-tarhosi Zenei Napok a Belencéres Néptáncegyüttes nagy sikerű Gálaműsorával zárult.

A táncosok néhány nap pihenő után útra kelnek. Idén 32. alkalommal kerül megrendezésre Temesváron a „Szívek Fesztiválja”, ahol Magyarországot egyedüliként Békésről a Belencéres Néptáncegyüttes képviseli.

Okányi Mihály művészeti vezetőtől megtudtuk, hogy július 7-én csatlakoznak az EKF 2023 programsorozathoz, melyen két összeállítással is bemutatkoznak. Július 8-án és 9-én helyi idő szerint 19 órától láthatók.

Temesvár a kultúrák közötti hidat is jelképezi.

Az idén 13 országból érkeznek az együttesek. Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Bulgária, Görögország, Törökország, Grúzia, Kína, Panama, Tahiti, Moldova Köztársaság és Románia egyaránt képviselteti magát.

A fesztivál szervezője a Temesvári Kultúrház, támogatója a Polgármesteri Hivatal.

Az utazás és fellépés nem valósulhatna meg a temesvári Eszterlánc Kulturális Egyesület támogatása nélkül, akik felfigyeltek a Belencéres színvonalas munkájára, és vendégfellépőként meghívták a csoportot.

Külön köszönet illeti Békés Város Önkormányzatát, aki sok éve támogatja az együttes működését, fellépéseit. Büszke arra, hogy néptáncosai Temesváron – Európa egyik idei kulturális fővárosában – képviselik Magyarországot, Békés városát.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!