Fordulóponthoz érkezett a Pünkösdi Cigánymisszió működése


Júliustól változás állt be a Pünkösdi Cigánymisszió szervezeti felépítésében.

Elindult egy átalakulási folyamat, mely eredményeként a misszió vezetése a mikro-mátrix irányítási mód pilot jellegű bevezetésére vállalkozik azzal a céllal, hogy növelje a szervezet működésének rugalmas alkalmazkodó képességét, hatékonyságát, továbbá hordozza a misszió számára a növekedés differenciált lehetőségét.

A szervezeti és működési átalakítással fordulóponthoz érkezett az Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió élete. Durkó Albert misszióvezető szerint a változásra elsősorban a szervezet növekedése miatt volt szükség.

Hiszem és látom, hogy Isten kezdettől fogva rengeteg csodán keresztül vitt bennünket. A mi szolgálatunk arra épül, hogy minden szükségben lévő emberen segítsünk, támaszt adjunk számukra, hogy építhessenek ránk és Istenre, aki elküldött bennünket” – emelte ki a misszióvezető a változások részleteiről tartott munkaértekezleten.   

Az MPE OCM vezetése több mint egy évet dolgozott az előkészületeken, a terv nagyon sok szakmai szűrőn átesett.

„Az átalakításra azért volt szükség, mert Isten kegyelméből egyre növekvő szervezet vagyunk, jelenleg mintegy ezerháromszáz munkatárssal dolgozunk együtt. Úgy véljük a most bevezetett mátrix rendszer alkalmasabb lesz a lehetőségek jobb kiaknázására. A cél, hogy az igazgatók a jelenleginél sokkal nagyobb döntési jogköröket kapjanak, ugyanakkor számos esetben a különböző szervezetek közösen fognak dolgozni egy-egy projekten” – hangzott el a tájékoztatásban.  

Mint azt Durkó Albert kiemelte, a szervezet élén továbbra is a misszióvezető áll majd, az igazgatóságok a hitéleti és a missziós tanács alatt fognak működni, és újabb osztályok és csoportok szerveződnek a Pünkösdi Cigánymisszió munkájának eredményesebbé tétele érdekében. Az értekezleten átadásra kerültek a vezetői kinevezések is. Surman László hitéleti-missziós főigazgató, Rossu Teó gazdasági misszióvezető-helyettes, Gálné Erdész Orsolya koordinációs misszióvezető-helyettes, Fazekas Hajnalka szociális igazgató, Kiss Szilvia intézményvezető, Dr. Szilágyiné Morár Ildikó hálózati és kommunikációs igazgató, Filó Vivien pedig a nemzetközi kapcsolatok igazgatójaként folytatja munkáját a jövőben.

További hírek a Reményhír.hu oldalon, 

az intézmény Facebook oldalán és hivatalos YouTube csatornáján


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!