Megszépült épületekkel várják a gyerekeket a Refiben


Megjelent: 2023 Augusztus 11. ( Péntek ) 09:53
Módosítva: 2023 Augusztus 11. ( Péntek ) 11:32
Ami a gyerekeknek szünet és a pedagógusoknak nyári szabadság, az a karbantartóknak és a takarító személyzetnek megfesztített munka. Ezen a nyáron is azon dolgoznak a békési Refi munkatársai, hogy megszépült iskola várja a gyerekeket szeptemberben.

Amint Kis Esztertől, a Szegedi Kis István Református Gimnázium Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium gazdasági igazgatóhelyettesétől és Mucsi András egyházközségi iskolaügyi gondnoktól megtudtuk, hogy az intézmény minden épületében folyik a nagytakarítás, fejlesztés, felújítás.

gimnáziumban két tanterem teljes festése és lambériázása történt meg, a 2. emeleti folyosó teljes festése, új padok rögzítése, háttámla felszerelése folyamatban van több más kisebb-nagyobb javítás, felújítás mellett.  A Petőfi S. u. 3-5. alatti alsó tagozaton 2 tanterem teljes festése, mosdók előterek folyosók festés javítása, gyermek kerékpártároló építése, továbbá kazánok cseréje a régi épületszárnyon zajlik. (A beruházás révén 30-35%-os energiamegtakarítás érhető el.) A Rákóczi u. 8., alsó tagozaton egy tanterem teljes festése, az összes mellékhelyiség teljes festése, valamint folyosó festés javítása, valamint a kültéri padok és játékok festése történik meg. A Szánthó A. u. 3. szám alatti felső tagozat sem maradhat ki a munkákból. A felső tagozaton három tantermet teljes festése és öt tanterem festésének javítása zajlik. Megtörténik a konyha, az öltözők és a mosdók részleges festése, a fűtés csövek, valamint a kazán alatti elosztó cső cseréje (nagyon korrodált). Az öltözőben a tusoló vízvezetékét cserélik a napokban. A konyhák esetében nagytakarítás, karbantartás, korlát-lambéria festés (Petőfi konyha), a fekete és fehér mosogatórész festése (Szánthó konyha) történik meg. Az óvodában garanciális javítás és általános nagytakarítás folyik a napokban.  

A munkálatokat az intézmény a költségvetéséből oldja meg. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!