Bizottsági ülés a Refiben


Folytatódott az önkormányzat képviselő-testülete Humán és Szociális Bizottsága látogatássorozata: ez alkalommal a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium óvodai és általános iskolai intézményegységével ismerkedtek a politikusok.

Szeptember 21-én csütörtökön a képviselő-testület Humán és Szociális Bizottságának tagjai, valamint Kálmán Tibor, Békés város polgármestere és Polgár Zoltán alpolgármester meglátogatták a református óvodát, valamint általános iskolánk Rákóczi utcai alsó tagozatát. A politikusok megismerkedtek az óvoda épületével, építésének történetével, valamint az elmúlt nevelési év eseményeivel. Farkas-Piskóty Boglárka intézményegység-vezető részletesen beszélt a Csillagfürt Református Óvoda küldetéséről, céljairól, pedagógiai módszereiről is.

Ezt követően Vég Gábor igazgatóhelyettes, általános iskolai intézményegység-vezető az általános iskolánk 2022/2023. tanévéről, valamint a jelenlegi létszámadatokat ismertette a jelenlevőkkel, akiket Molnár Máté vezető lelkész is köszöntött. Az óvodai tanácskozás után a vendégek felkeresték a Rákóczi utcai alsó tagozatot is, ahol Fekete Józsefné vezette körbe őket. Mucsi András bizottsági elnök elmondta, hogy a bizottság később még meglátogatja a Refit, mert a Szánthó Albert utcai felső tagozatot és a Petőfi utcai alsó tagozatot is szeretnék megismerni az önkormányzati döntéshozók. 

Mucsi András bizottsági elnök kérdésünkre elmondta, hogy ebben az évben még felkeresik a polgárőrséget, valamint a városi önkormányzati óvodákat is. A következő év legelején a Refi felső tagozatára és a Petőfi utcai református iskolai alsó tagozatra is ellátogatnak.

Molnár Máté, az egyházközség vezető lelkésze kérdésünkre azt nyilatkozta, hogy a Békési Református Egyházközség szoros együttműködésre törekszik a városi önkormányzattal, valamint a településen működő intézményekkel, állami szereplőkkel. Nagyon jó alkalom volt a mai, hogy az intézmény be tudott mutatkozni, és testközelből is meg tudta mutatni az értékeit Békés város vezetőinek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!