Szorgalom, tenni akarás és szerető család áll Gábor bácsi mögött


Oláh Gábor 90 éves szépkorút köszöntötte a polgármester.

A tegnapi napon volt szerencsém születésnapján gratulálni Oláh Gábor Tibornak, aki feleségével ma is szeretetben és jó egészségben él otthonukban. Tősgyökeres békési családba született 1933-ban két fiútestvérével együtt.

Életének döntő többségét a kereskedelemben dolgozva, igen változatosan élte le. Egész fiatalon az építőiparban helyezkedett el, majd tiszti iskolát végzet és egészen 1956-ig a katonai pályán haladt előre.

Ezt követően Békéscsabán a MESZÖV-ben, majd a Békési Áfész-nél dolgozott, mint kereskedelmi igazgató, majd egészen nyugdíjba vonulásáig a békéscsabai Centrum Áruház igazgatója volt. Munkája mellett két diplomát is szerzett és egészen 75 éves koráig oktatta a kereskedelmet tanulókat is. Egy fia és egy lánya, valamint egy unokája van, aki sok időt tölt a nagyszülőkkel.

Feleségével együtt gondozzák szeretett kertjüket, a napi bevásárlást, korát meghazudtolva pedig Gábor bácsi intézi – kerékpáron. Ahogy korábban, úgy most sem akadályozza cukorbetegsége sem. Őt megismerve egy dolgos, fordulatos élet, egy példaértékű egyéniség bontakozott ki előttem. Kívánom neki és családjának is, hogy ezek után is hasonlóan tevékenyen, szeretetben mutassák meg a mai nemzedékeknek mindazt, amit a család, a munka és a kitartás üzen valamennyiünk számára. Isten éltesse őt - köszöntötte Kálmán Tibor polgármester közösségi oldalán. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!