Októberfeszt 2023


Forrás: Békési Német Önkormányzat
Helyszin: Békés Jantyik utca
Megjelent: 2023 Október 30. ( Hétfő ) 22:17
Módosítva: 2023 Október 31. ( Kedd ) 15:48
Októberfeszt 2023-ban egy új helyen lett megrendezve
A Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat 2023-ban is megrendezte a hagyományőrző októberi táncos programját

A Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat és a most megalakult Békési Németek Egyesülete megrendezte a hagyományőrző Októberfeszt rendezvényét.

A Jantyik utcai óvoda épületének belső termeit a szervezet 20-25 tagja nagy lelkesedéssel 2023 májusától igyekezett sok-sok munkával használhatóvá tenni. A polgármesteri hivatal segítségével október 29-re a munkálatok elkészültek, így az épület a rendezvény napjára készen állt.

Az előkészületek már ezen a napon délelőtt is folytak : lombseprés, burgonya és hagymapucolás, kemence beállítása, stb.

Kálmán Tibor polgármester és Polgár Zoltán alpogármester, valamint Izsó Gábor volt polgármester is megtisztelte jelenlétével az ünnepséget. A Mezőberényi Német Egyesület tagjai ,a Kisgazdakör elnöke és tagjai, valamint a helyi nyugdíjas szervezet vezetősége és tagjai is segítették a rendezvény sikerét jelenlétükkel. A sajtó részéről Szegfű Katalin jelent meg.

A rendezvényt Takács Istvánné nyitotta meg, majd németül köszöntötte a megjelenteket a Békési Német Egyesület legújabb tagja aki nemrég települt városunkba Drezdából, majd a középiskolások német versenyének egyik résztvevője örvendeztette meg a jelenlévőket tudásával. A műsor folytatásaként az óvónők kórusának kedves és szép dalait hallgathatták meg, illetve énekelhették közösen az énekarral.

A műsort követően a felújítási munkálatokban részvevők tevékenységét emléklapokkal ismerte el a vezetőség.

A vacsora elkészítése Kis Zoltán kemencéjének és az ő szaktudásának köszönhető. A zenészek kitartóan húzták a talpalávalót. Aki nem táncolt az pedig kellemes beszélgetést folytathatott miközben megtekintette a német hagyományoknak megfelelő berendezett szobákat.

A vezetőség mindenkinek köszöni a segítségét, támogatását!

 

Tételek: 1 - 20 / 41 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!