Játékos német délután


Forrás: Békési Német Önkormányzat
Helyszin: Békés Jantyik utca 33.sz.
A Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Békési Németek Egyesülete 2023. november 30-án a német nyelvet tanuló békési diákokat,óvodásokat vidám délutáni találkozóra hívta.

A Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat a Békési Németek Egyesületének közreműködésével ismét megrendezte a hagyományos német délutánt. A játékos összejövetelen Békés város német nyelvet tanuló óvodásai, általános és középiskolás tanulói új környezetben a Jantyik utca 33.sz alatt kialakított Német Házban találkozhattak. A feladatok is újszerűek voltak, a berendezési tárgyakat, feliratokat kellett megkeresni és német nyelven megnevezni. Az egyesület német anyanyelvű tagjának bemutatkozását és német nyelven elmondott feladatait kellett felismerni, lefordítani, majd a megoldást elmondani. A játékos és nyelvgyakorlás szempontjából is hasznos délutánt Takács Istvánné elnök, a két német nyelvet tanuló középiskolás Bondár Lilla és Ilyés Kinga, valamint az egyesület tagjai segítették.

Összesen öt csapat találkozott: A Csillagfürt Református Óvoda, a dr. Hepp Ferenc, és a Reményhír Általános Iskola 2 csapata, valamint a Gál Ferenc Középiskola tanulói, csapatonként öt fővel.

Köszönet a nyelvtanároknak, és a résztvevő gyerekeknek. A rendezvény uzsonnával és a csapatok jutalmazásával ért véget.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!