Szombaton ballagtak a végzősök a Refiben


Május 4-én a gimnázium épületén való végigvonulás után református istentisztelet keretében vett búcsút a középiskolás évektől a református intézmény 12. A osztálya (osztályfőnök: Gólyáné Zima Adrienn tanárnő).

A Szegedi Kis István Református Gimnáziumban ebben az évben ugyan két 12. évfolyamos osztály van, de a technikumi képzésben részt vevő tanulók majd csak jövőre, a 13. évfolyam végén vesznek búcsút az iskolától. Így ebben az évben egy gimnáziumi osztály ballagott el.

Kicska László Miklós intézményi lelkipásztor Ézsaiás könyve 40,31 verse alapján hirdette Isten igéjének aktuális üzenetét a diákoknak, valamint minden jelenlevőnek. Elmondta: fontos, hogy ahogy a sasmadár rábízza magát a szélre, amely repíti, úgy bízzuk rá magunkat Istenre. Nem mindegy, hogy miben vagy kiben bízunk. Tartós erőt csak Istentől kaphatunk, az tart frissen.

Palatinus Pál igazgató a szülők, tanárok mellett elsősorban a diákokhoz szólt, és többek között ezt mondta: „Az elmúlt évek alatt többször hallottátok, olvashattátok iskolánk alapvetését: Hit – Tudás – Szeretet Reményeim szerint meg is tapasztaltátok. Mert meggyőződésem, hogy hitbenés szeretetben neveltünk, tanítottunk Titeket, tanáraitok tudásuk legjavát adták át Nektek, hogy felkészült és „érett” diáként érkezzetek meg tanulmányaitok első és igen komoly megmérettetésére. Most Ti következtek! Mi bízzunk Bennetek! Kívánjuk, továbbá, hogy otthont találjatok a világban és boldog, elégedett felnőttként éljetek majd, hiszen hasznos életcélt találni és azt kitartóan megvalósítani - ez az egyik titka minden olyan életnek, amelyet érdemes megélni.”

A jelenlevőket köszöntötte Kálmán Tibor, Békés város polgármestere is. „A jövőt, ami íme a tiétek s általatok mindannyiunké is. Én tiszta szívből kívánom most mindannyiótoknak, hogy találjátok meg a magatok ösvényét. Kívánom, hogy az a kapu, ami hamarosan kinyílik előttetek, a lehetőségek kapuja legyen. Eddig itthon, Békésen készültetek a nagybetűsnek nevezett életre. Arra az életre, amely hamarosan ezerfelé repít benneteket szerte a nagyvilágba. De ez az iskola, ez a város mindig az otthonotok marad. Békés város polgármestereként szeretném hinni, hogy sokótokkal találkozunk még itt az élet területein – hazavárunk benneteket” – fogalmazott a város első embere.

Az ünnepség keretében adták át az intézmény kitüntetéseit. Ebben az évben a Szegedi Kis István Díj tulajdonosa Sipaki Ildikó lett, aki kimagasló tanulmányi, közösségi és sportsikereket mutatott fel az elmúlt 12 évben. Lipcsei Katalin a Békési Öregdiákok Egyesülete elismerését, Kovács Rajmund a jó tanuló-jó sportoló díjat, Szabó Tünde pedig a nevelőtestület díját vehette át.

A diákok hétfőn megkezdik az írásbeli érettségi vizsgákat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!