Pakisztáni vendég a református istentiszteleten


Megjelent: 2024 Május 9. ( Csütörtök ) 13:11
Módosítva: 2024 Május 9. ( Csütörtök ) 15:05
Csütörtökön mennybemenetel ünnepe kapcsán volt istentisztelet a református templomban, amelyen részt vettek a református iskola diákjai is.Műsorral szolgált a 10.B., felkészítőjük Ráczné Veress Krisztina ostályfőnök és Kicska László intézményi lelkész.

A keresztyén egyházak világszerte arra emlékezek, hogy húsvét után negyven nappal hagyta el végleg a fizikai világot Jézus Krisztus. 

Az igehirdetés szolgálatát Kicska László Miklós, a békési református intézmény lelkipásztora végezte Máté evangéliuma 28. fejezete 19. verse alapján, amelyben a feltámadott és mennybe visszatérő Jézus Krisztus arra szólítja fel a tanítványait, hogy folytassák az ő munkáját, és tegyenek tanítvánnyá minden népet. Fontosnak nevezte a misszió szolgálatát, vagyis azt, hogy Isten szeretetének örömhírét elmondjuk a világ minden népének. A tanítványok üzenet-hordozók: van, aki főállásban teszi mindezt mint lelkész vagy misszionárius, de az evangélium továbbadása tulajdonképpen minden keresztyén embernek kötelessége. Sok országban az életüket kockáztatják azok, akik Bibliát vesznek a kezükbe vagy pedig beszélni mernek a Jézus Krisztusba vetett hitről. Ma már 2,2 milliárd keresztyén van a világon. Isten mindenkit képesség tesz arra, hogy elmondjuk az evangéliumot, ha készen vagyunk üzenet-hordozókká válni – fogalmazott a lelkész.

Az igehirdetés után különleges szolgálatok meghallgatására volt lehetőség. Dr. Dobos Ágoston missziói elkötelezettségű békésszentandrási lelkész az egyiptomi, iraki, dél-koreai missziói útjairól tartott képes előadást, valamint lehetőségünk volt meghallgatni a Magyarországon a Károli Gáspár Református Egyetemen angol nyelven teológiai mesterszakot végző Soshil előadását. Mint megtudtuk, az anglikán felekezetű fiatalember két éve tanul Magyarországon, hála a kormány külföldi keresztyének számára biztosított ösztöndíjnak. A pakisztáni keresztyének a lakosság 1%-át teszik ki, a legnagyobb csoportot a katolikusok és az anglikánok alkotják. Minden nap a saját bőrükön érzik a diszkriminációt és üldözést, csak tavaly augusztusban 21 templomot gyújtottak fel muszlim szélsőségesek. Soshil elmondta: rendszeresen imádkoznak Pakisztánban a magyarokért is. Itt szabadon élhetjük meg a hitünket, de náluk fegyveres biztonsági őrök és magas falak védik a gyülekezeti épületeket, összejöveteleket. Soshil édesapja anglikán esperes, édesanyja a gyülekezetben szolgál. Elmondta a hallgatóság előtt: a nehézség nem gyengítették, hanem éppen ellenkezőleg: erősítették a hitét.

Tételek: 1 - 20 / 63 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!