„KOLBÁSZT GYÚR A VÁROS!” – A 27. CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL IZGALMAS VERSENYEI NAPRÓL NAPRA


A fesztivál programja minden napra tartogat valami különlegeset: gyerekek, motorosok, diákok, nemzetközi csapatok és mangalica rajongók is összemérhetik kolbászkészítő tudásukat.

A versenyek mellett gasztronómiai bemutatók, hagyományőrző programok és a fesztivál semmihez sem fogható hangulata vár minden látogatót. A 27. Csabai Kolbászfesztivál idén is színes programokkal várja az érdeklődőket. A fesztivál egyik legizgalmasabb eseménysorozata a különböző tematikus kolbászgyúró versenyek:

Csütörtök: A kicsik és a motorosok napja

Október 24-én, csütörtökön az óvodások és általános iskolások veszik kezükbe a kolbásztöltőt. A gyerekek már kora reggel megérkeznek, hogy sajátkezűleg készített kolbásszal büszkélkedhessenek. Az esemény célja, hogy a legkisebbek is megismerkedjenek a csabai kolbászkészítés hagyományával, miközben egy vidám és közösségépítő légkörben versenyeznek​.

11 órától a „Gyúrj a motorosokkal!” nevű tematikus kolbászgyúró verseny lesz a fő attrakció, ahol a motorosok és rajongóik csapnak össze a kolbászkészítés mesterségében. Az 5 fős csapatok különleges jelmezekben, motoros stílusban jelennek meg, ami garantálja a fergeteges hangulatot​.

Péntek: Középiskolások és egyetemisták napja

Október 25-én, pénteken a középiskolások és egyetemisták versenyeznek a legjobb kolbászkészítő címért. A fiatalok a Mokry Sámuel sátorban mérkőznek meg, ahol barátaikkal és osztálytársaikkal közösen, jókedvűen gyúrják a kolbászt. Ez a verseny évek óta népszerű a fiatalok körében, ahol nem csak a gasztronómiai tudásukat, hanem a közösségépítési képességeiket is megmutathatják​.

Szombat: Nemzetközi kolbászgyúró verseny

A szombati nap, október 26-a, a nemzetközi csapatoké. A Nemzetközi Kolbászgyúró Versenyen számos ország képviselői vesznek részt, akik a világ minden tájáról érkeznek, hogy megmérettessék magukat a csabai kolbászkészítés mesterségében. A verseny hangulata különleges, hiszen a különböző kultúrák találkozása új ízeket és élményeket hoz magával​.

Vasárnap: Mangalica kolbászgyúró verseny és töltöttkáposzta-főző verseny

Október 27-én, vasárnap a mangalicából készült kolbász kerül a középpontba. A mangalica kolbászgyúró verseny során a résztvevők a legjobb mangalicahúsból készítenek kolbászt, valamint ezen a napon zajlik még a töltöttkáposzta-főző verseny, ahol hagyományos ételek készítésében mérhetik össze tudásukat a résztvevők​.

Foglald le a helyed most, és csatlakozz a kolbászkészítés hagyományát megőrző, felejthetetlen programokhoz. A helyek száma korlátozott, úgyhogy ne késlekedj – gyúrj velünk, és legyél részese ennek a különleges közösségi élménynek!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!