Ismét megnyílik Békésen a Vállalkozói Alap pályázati lehetőség!


Békés Város Önkormányzata immár negyedik éve hirdeti meg a Vállalkozói Alap pályázatot. Az Izsó Gábor polgármester által kidolgozott elgondolás lényege a helyi iparűzési adó egy részének visszaforgatása a befizetőkhöz, ezáltal pedig a munkahelyek megtartására, új munkahelyek teremtésére való ösztönzés.

Idén 10 millió forint lett elkülönítve erre a célra az önkormányzat költségvetéséből.

A pályázati formában felépített rendszerben a vállalkozások 2-3 éves futamidejű kamatmentes kölcsönhöz juthatnak, melyet – számlákkal igazoltan – többek között eszközbeszerzésre fordíthatnak. A pályázat további előnye, hogy nem szükséges igazolás az önerőről. A kiírás egyeztetve lett a Vállalkozói Tanáccsal, az Ipartestülettel és a Békési Kisgazdakörrel is, éppen azért, hogy a békési vállalkozók minél széles köre igénybe tudja venni.

A pályázatokat 2010. május 31-én 14.00 óráig lehet beadni a helyi polgármesteri hivatalban, majd a júniusi elbírálást követően várhatóan július 31-ig a szerződéseket is megköti az önkormányzat a sikeres pályázókkal.

A békési Vállalkozói Alap programjának eddigi három éve alatt mintegy 17 vállalkozó vette igénybe munkahelymegtartásra és fejlesztésre illetve eszközbeszerzésre a kamatmentes kölcsönt. Összesen 25 millió forint segítséget nyújtott ily módon a helyi önkormányzat a többségében kisvállalkozók számára. Ma már elmondható, hogy nagy százalékban korrekten törlesztik vissza a részleteket a pályázók.

A részletes pályázati kiírás letölthető a www.bekesvaros.hu honlapról, vagy átvehető a Polgármesteri Hivatal titkárságán is.





Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!