Békési Sportnyár - Kosaras hét indul hétfőn


Balog Vilmos a BSZSK edzője várja a leendő kosaras palántákat:

Békési Sportnyár 2010.


A Karacs Tagiskola kosarasai számára a 2009/2010. év is sok szép sikert tartogatott. Szemezgessünk az eredmények között:

A Békési SZSK utánpótlás csapataként beneveztük Balog Lajos edző 6-7. osztályos fiait a Dél-Alföldi Regionális Bajnokság küzdelmeibe, ahol NBI- es klubok utánpótlás korú csapataival szemben játszottak, igen eredményesen. Olyan kosaras fellegvárak csapatait győzték le a békésiek, mint Kecskemét vagy Szeged.
Ez a csapat megnyerte a Dr Hepp Ferenc emlékére rendezett nemzetközi tornát, ahol több Romániából érkezett csapat volt a vendégünk (Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Brassó).

Néhány napos kirándulást tettünk Sepsiszentgyörgyre, ahol egy színvonalas tornán a hazaiak mögött a második helyen végeztünk.

A diákolimpiai küzdelmekben is jó eredményeket értünk el.

A III. korcsoportos csapatunk a megyei döntőt megnyerve országos elődöntőbe jutott. A tornát Baján rendezték, ahol a hazai csapattal sorsoltak össze bennünket, s egy szoros mérkőzésen maradtunk alul velük szemben, akik később az országos döntőben bronzérmesek lettek. Mi a második meccsen könnyed játékkal legyőztük a Hódmezővásárhely csapatát, így bronzéremmel térhettek haza a gyerekek.

A IV. korcsoportban a megyei döntőben másodikak lettek Balog Lajos tanítványai, de így is továbbjutottak az országos elődöntőbe. Mivel csapatunk nagyrészt 6-7. osztályosokból áll, így a budapesti tornán az idősebb, fizikálisan erősebb csapatokkal szemben alulmaradtunk. Viszont jó felkészülés volt ez a következő évre, amikor a mi csapatunkból csupán egy játékos „öregszik ki”.

A kisebbek az én irányításommal vettek részt a II. Gyermek kupa és a 19. Kenguru kupa küzdelmeiben.

Gyermek csapatunk (5. osztályos fiúk és lányok) az 5. helyen végzett, de fordulóról fordulóra jobb teljesítményt nyújtottak.

A kengurus fiúk (99-es születésű gyerekek) éve nagyon jól sikerült, hiszen a 10 csapatos békéscsabai régió bajnokai lettünk. Sok-sok második hely után most a Karacsos Ugrómókusok jutottak a Bajnokok Tornájára, ahol az ország 13 fiú csapata mérte össze az erejét. Az iskolai csapatunk az egyesületi csapatokkal szemben nagyon szépen helyt állt, élvezetes, jó mérkőzéseket játszottunk a Szolnok és a Szeged csapataival, ahol vereséget szenvedtünk, de az utolsó meccsünkön legyőztük az Eger csapatát, így a 12. helyen zártuk a szolnoki döntőt.

A lányokkal jártunk Aradon egy tornán, valamint a diákolimpia III. korcsoportjában ezüstérmet szereztünk a megyei döntőben.

Ezen eredmények mögött nagyon sok munka van, a gyerekek nagy lelkesedéssel járnak az edzéseinkre.

Így nagyon jó lehetőséget teremt a Békési Sportnyár a további felkészülésre, s bízunk benne, hogy újabb gyerekek választják a kosárlabdát, s jönnek a jövő héten a foglalkozásainkra.

A Karacs Tagiskola Szánthó Albert utcai tornatermében tartjuk az edzéseket augusztus 9-13. között.

Az edzések időpontjai minden nap:

9.00 - 10.30 óra1996-1998-as korosztály
Edző: Balog Lajos

10.30 -12.00 óra 1999-2001-es születésű gyerekek
Edző: Balog Vilmos

14.00 - 15.30 óra 1996-1998-as korosztály
Edző: Balog Lajos

15.30-17.00 óra 1999-2001-es születésű gyerekek
Edző: Balog Vilmos

Várjuk a kosárlabda iránt érdeklődő gyerekeket a Békési Sportnyár kosaras hetében a Karacsba!

Békés, 2010. augusztus 3. Balog Vilmos edző


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!