Dunakanyarban jártak a BSZSZK projektének résztvevői.


A kirándulást teljes mértékben a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ szervezte a TÁMOP 5.3.3-08/2-2009-0002 KÉZEN-FOG-LAK projektben résztvevők és vezetőik részére.

Kirándulás a Dunakanyarba

Nem is volt nehéz felkelni és időben érkezni a gyülekezőhelyre. Mindenki pontos volt! Kényelmes, panorámás busszal utaztunk.
A kirándulást teljes mértékben a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ szervezte a TÁMOP 5.3.3-08/2-2009-0002 KÉZEN-FOG-LAK projektben résztvevők és vezetőik részére.

Kezdetnek egy bőséges élelmiszercsomagot kaptunk az útra, amiből nekem (másoknak is) még vasárnapra is maradt. Elindultunk, végigszeltük az Alföldet. A Dunán az új Megyeri hídon mentünk át. Először a Dunakanyar déli kapuját, Szentendrét néztük meg. A Duna menti polgárváros az őskortól lakott település. Régi hangulatú macskaköves utcáin sétáltunk az ébredező városban délelőtt 9-10 óra körül. Nyitottak az üzletek, várták a turistákat. Kétórányi nézelődés, fotózás után indultunk tovább Visegrádra.

Autóbuszunk felkapaszkodott a 328 m magas Vár-hegyre. A visegrádi vár történelmünk egyik legjelentősebb vára. Sok nagy horderejű eseményről döntöttek a falai között. A várból fantasztikus panoráma tárult a szemünk elé. A Dunakanyar eleje, szemben Nagymaros a hegyekkel. Az ember sasnak képzelte magát.

A nézelődés, levegőzés után hazafele indultunk. Abonyban, a Mészáros Vendéglőben vacsoráztunk, ki-ki a szája íze szerint. A vendéglő kemencéje előtt fotó készült a társaságról a vacsora végén.

Hazafele eleredt az eső, de ez már nem zavart minket. Egész nap jó idő volt, még a nap is kisütött. Sofőrünk biztonságosan, jól vezetett.

Jóleső fáradtsággal, egy szép nap élményeivel tértünk haza! Köszönjük.

J.Gy.

Békés, 2010. szeptember 25.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósul meg.

Főkedvezményezett: Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!