Heppes mesemondók eredményei


Heppes mesemondók is bejutottak az V. Dél-alföldi mesemondó területi versenyre

Az idén harmadik alkalommal rendezte meg a köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola a >Hétmérföldes csizma< mesemondó versenyét a helyi művelődési központban.
A Dr. Hepp Ferenc Tagiskolát 10 tanuló képviselte. A gyerekeknek egy kötelező és egy szabadon választott mesét kellett elmondaniuk. Tanulóink szép eredményeket értek el a 71 fős mezőnyben.

Az 1. korcsoportban (1-2 osztályosok) első helyezett lett Bohus Tamás (felkészítője Barna Zoltán).

A 2. korcsoport helyezettjei:
Első: Hégely Balázs
Második: Kovács Barnabás
Harmadik: Vértes Imre és Szabados Gergő

(felkészítőjük Borosné Korcsok Eszter).

Dicséret illeti Horváth Gréta, Nagy Emese 3. osztályos, Dobó Botond, Kelemen Kitti 45. osztályos, valamint Karsai Dóra 6. osztályos tanulót is a versenyre való felkészülésért és a sikeres szereplésért.

Elért eredményük alapján Bohus Tamás és Hégely Balázs részt vesznek március 12-én az V. Dél-alföldi Monda és Mesemondó Területi Versenyen, Mezőkovácsházán.

Száztizenkilenc mese hangzott el február 17-én Mezőkovácsházán. A város adott otthont az V. Békés Megyei Monda- és Mesemondó Találkozó-nak. A résztvevők nagy száma is bizonyítja, hogy a TV vagy a DVD korában az élőszóban mondott mese nem megy ki a divatból.
A versenyt a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hirdette meg, amire 17 település 119 tanulója nevezett.
A versenyt dr. Turcsán Zsolt, Mezőkovácsháza polgármestere nyitotta meg. Fodor Istvánné, a versenyt szervező általános iskola igazgatója a következőket mondotta:
> A mese nagyon fontos a gyerekek életében. Nem helyettesítheti sem a tévé, sem a videó, sem a DVD az élőszót. A mese fejleszti a kreativitást, a képzeletet, az emlékezetet, gyarapítja a szókincset. Rendkívüli módon erősíti a gyerek és a szülő közötti kapcsolatot. A mondavilág pedig adalék történelmünkhöz.<

A 3-4. osztályos mesemondók korcsoportjában a Dr. Hepp Ferenc Tagiskola 4.b osztályos tanulója, Hégely Balázs lett az első helyezett. Az első helyezettek továbbjutottak az ötödik Dél-alföldi Monda- és Mesemondó Területi Versenyre, amelynek szintén Mezőkovácsháza ad otthont, március 12-én.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!