Tovább fejlődhet Dánfok!


Békésen a szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek lehetőséget teremtenének arra, hogy a Békés-dánfoki Üdülőközpontot korszerűsítsék és szolgáltatásait kibővítsék.

Ezért hamarosan benyújtásra kerülhet, az az uniós projekt mely során egy román településsel együttműködve kerülne sor a fejlesztésre.

Elképzelések szerint többek között pályáznának az üdülőközpont korszerűsítésére biztonsági beléptető-rendszerrel, tematikus attrakciófejlesztésre, természetismereti erdei élménypark, vízi tanösvény létesítésére Dánfok területén. A program során, magyar oldalon a békési szabadidőcentrum fog fejlődni, míg a határon átnyúló másik településen elképzelései szerint egy régóta üresen álló vendégházat modernizálnak.

A projektben elengedhetetlen a határon átnyúló hatás biztosítása. A pályázatban különböző csereprogramok, szakmai tanulmányutak és közös turisztikai csomagok kerülhetnek kialakításra. Kölcsönös programszervezéssel iskoláink, intézményeink közötti együttműködés jöhet létre aktív- és ökoturizmus, túravezetővel történő természetjárás, környezeti nevelés és szemléletformálás keretében a projekt során kialakítandó létesítményekben-mondat el Izsó Gábor polgármester.

A pályázható maximális összeg 1.500.000 euro, támogatási intenzitása magyar oldalon: 95% így Békésnek mindössze 5%-os önerővel kellene hozzájárulnia a beruházáshoz.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!