Megállapodást kötött a Református és a Sportiskola


Megjelent: 2012 Február 22. ( Szerda ) 08:39
Módosítva: 2012 Március 26. ( Hétfő ) 10:13
A sportiskolások sport gimnáziumi osztályban folytathatják tanulmányaikat.

A tegnap esti fórum Izsó Gábor polgármester elmondta, új, komplex lehetőséget kínál a békési sportiskola és a református gimnázium azzal, hogy külön középiskolai sportosztályban biztosítja a gyermekek továbbtanulását.

A rendszeres sport komoly emberformáló, a gyermekek fejlődésére kiváló hatással van, megtanít küzdeni, közösségben élni – hangsúlyozta a polgármester.

Kis Eszter, a Békési Kistérségi Iskola igazgatója a sportiskola általános ismertetésből kiemelte, hogy a gyermekek maguk választhatnak sportágat, és a már működő sportiskola az Eötvös és a Dr Hepp közös intézménye, amely külön épületben, a Kossuth utcán működik (volt Járásbíróság) külön közoktatási típusú sportági kerettanterv alapján működik, így maximálisan figyelembe veszik a gyermekek edzéseit, az általa választott sportág követelményeit.

Az igazgató elmondta, saját és kollégái tapasztalatai alapján a sportiskolás gyermekek a tanulásban és magaviseletben is élen járnak. Kezdeményezésük alapján a református intézménnyel együttműködve komplett sportnevelést tesznek lehetővé 12 osztályig.

A sportiskolába az első és ötödik osztályos gyermekeket várják, alkalmassági vizsga időpontja február 29-én lesz. Osztályfőnökük Varga Henrietta lesz.

Kovács Dániel, a SZKIRG igazgatója üdvözölte a megállapodást, mely szép példája annak, amikor helyben egy közösség szerződik, megmutatva, hogy így is lehet együttműködni a közös célokért.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!