Előzetesben a 3 tagú békési betörőbanda!


Tegnap délután előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a békési férfit, aki a nyomozók gyanúja szerint az elmúlt hetekben két már fogvatartásban lévő társával együtt több betörést is elkövetett.

A Békési Rendőrkapitányság nyomozói néhány korábbi bejelentéssel kapcsolatban kiterjedt nyomozást folytattak ismeretlen tettesek ellen, akik lakóházakba törtek be és különböző értékeket tulajdonítottak el. Az ellopott tárgyak között volt kerékpár, villanymotorok, vízmelegítő, csaptelepek, cigaretta, házi pálinka, szivattyú, hosszabbítók, kéziszerszámok, szén, alkatrészek és egyéb tárgyak, melyek értéke több százezer forintra tehető. Az adatgyűjtésnek köszönhetően előbb két helyi férfit fogtak el a rendőrök, akiket a beszerzett bizonyítékok alapján 6 betörés elkövetésével gyanúsítottak meg. Az őrizetbe vételüket követően mindkettőjüket letartóztatta a bíróság. Az eljárás során egy harmadik személy is a nyomozók látókörébe került, akit szintén elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki. Ő tegnap került letartóztatásba. Az eltulajdonított dolgok egy részét sikerült megtalálni és lefoglalni.

A nyomozás során további információk merültek fel arra vonatkozóan, hogy a fogvatartásban lévő személyeknek további betörések is a számlájukra írható, amelyek tisztázása még folyamatban van. Az eljárást a Békési Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!