Békési diák nyerte meg az országos pályázatot


Dávid Marcell, a Hepp Tagiskola 7-es tanulója a Szuperbringa program keretében vette át jutalmát

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból "Kabalafigura kerestetik" címmel pályázatot hirdettek általános iskolások részére. Arra kérték a diákokat, hogy a bizottság tevékenységét jelképező, a munkájuk során a szervezet logója mellett használható alakokat, figurákat rajzoljanak. Az ország különböző részeiből beérkezett pályamunkák közül egy 13 éves békési diák, Dávid Marcell munkáját ítélték a legjobbnak. A Budapesten már lezajlott díjátadó után 2012. május 18-án, pénteken a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke, Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány-helyettes, rendészeti igazgató egy kerékpárt adott át a fiúnak. Az ajándék átadására Dávid Marcell iskolájában, a Békési Kistérségi Iskola Hepp Ferenc Tagintézményében, a >Szuperbringa< program keretein belül került sor. Marcell az általa tervezett embléma-figurát így mutatta be:

>Ez egy ilyen vízcsepp alakú valami, ami rendőr-ruhába be van öltözve. Azért választottam ezt, mert egy előző pályázaton a Vízműnek volt kabalatervezés a feladat, és ott is lelkesen fogadták ezt a kék színű, mosolygós arcocskát. Az alapötlet kész volt, csupán egy rendőrsapka és egy gumibot hiányzott hozzá… Örülök neki, hogy az egész országban az én rajzom fogja szimbolizálni a balesetmegelőzést.<

Iskolánk a 2011-2012-es tanévben csatlakozott az ORFK-OBB által meghirdetett >Szuperbringa< programhoz. Tanulóink fele minden nap kerékpárral érkezik az iskolába. A biztonságos közlekedés megteremtése, a balesetmegelőzés nemcsak a Rendőrség feladata, hanem a gyerekeké, a családoké és a pedagógusoké is.

A >Szuperbringa< programban az 5. osztályosok vettek részt. A tanév során közlekedési ismeretekkel bővült tudásuk. Ezeket a foglalkozásokat iskolánk rendőre, Szamos Péter tartotta.

Május 18-án a tanulók az itt megszerzett tudásról adtak tanúbizonyságot. Minden 5-es tanuló kitöltött egy tesztalapot, majd saját kerékpárjával egy gyakorlati, ügyességi pályán haladt végig. Előtte szakemberek vizsgálták át a kerékpárok kötelező tartozékait.

A vizsga végén minden tanuló igazolványt és emléktárgyat vehetett át Benkő Mihály úrtól, a Békés Megyei kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség osztályvezetőjétől.

A rendezvénytől függetlenül évek óta felmérjük iskolánkban a 3. és 7. évfolyamos tanulóink Kresz-tudását. Az évfolyam tudásának, feltárt hiányosságainak tükrében fejlesztjük tanulóink ismereteit a kerékpáros közlekedés szabályairól. Ehhez a munkához sok segítséget kapunk a béákési Rendőrkapitányságtól, melyet ezúton is megköszönünk Ladányi Zoltán alezredes úrnak, Szamos Péter zászlósnak és Rostás Zita főtörzsőrmesternek, iskolánk rendőreinek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!