Konfirmáció a reformátusoknál


Megjelent: 2012 Május 28. ( Hétfő ) 11:12
Módosítva: 2012 Május 29. ( Kedd ) 13:57
2012. május 20-án, verőfényes tavaszi napon került sor a Békési Református Egyházközségben az ünnepélyes konfirmációi fogadalomtételre. Az istentiszteleten Katona Gyula esperes-lelkipásztor szolgált, és a konfirmációt a gyülekezet életfontosságú eseményének nevezte.

A népes gyülekezet előtt Katona Gyula Lukács evangéliuma 5. fejezete 1-11 versei alapján arról beszélt, hogy a mi legfontosabb küldetésünk a mások hitre segítése. Ahogy Jézus a felolvasott történetben Simon Pétert emberhalásszá tette, úgy mi is azokká válunk az egyházi szolgálatban. A halászat a Genezáreti-tó partján élő embereknek a létfenntartás eszköze volt. Amikor Jézus csodát tett, és Simon halakkal teli hálók vonszolt ki, a halász rádöbbent: Jézus Krisztusban Isten volt ott jelen. Jézus nem távozott el, hanem elmondta, hogy Isten országa számára gyűjt embereket. Jézus ma is ott van minden keresztyén ember hajójában, és azt akarja, hogy átérezzük a jelenlétét. Ő ma sincs bezárva sem a templom csendjébe, sem a porosodó Bibliába, hanem jelen akar lenni a hétköznapokban is. A hétköznapok apró csodáiban mutatja meg a gondoskodó szeretetét. Katona Gyula a prédikációjában arra is utalt, hogy az apostol szó egyszerűen küldöttet jelent, mégpedig olyan küldöttet, akit Jézus Krisztus küldött el az emberekhez.

Az igehirdetést a konfirmációi vizsga követte. Gyülekezetünk ifjai, akik közül többen a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium általános iskolai tagozatának 6-7. évfolyamos osztályaiba járnak, hónapok óta készültek erre az eseményre. A vizsgán a református keresztyén hit alapigazságait vizsgáló kérdésekre válaszoltak, majd fogadalmat tettek Jézus Krisztus követésére és a református keresztyén anyaszentegyház iránti hűségre. A konfirmandusokat Katona Gyula és Fehér Csaba lelkipásztorok áldották meg, majd Kelemen János gondnok köszöntötte őket, akinek vezetésével úrvacsorai közösségben részesültek.

Konfirmáltak:

Czövek András

Mészáros Imre

István Ildikó Bianka

Dologa Györgyi Ilona

Kárnyáczki László János

Kupás Imre Levente

Liker Roland

Lipcsei Tibor

Szabó László Dániel

Hüttner Richárd

Izsó Lajos Hunor

Székely Örs

Nagy Szilveszter Máté

Kis Zoltán

Foltin Kristóf

Szabó István Balázs

Molnár Erika FK

Kovács Krisztina FK

Az ünnepi istentiszteletet követően került sor az elmaradhatatlan közös fénykép elkészítésére a templom udvarán.

Mucsi András


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!