Beszámoltak a város intézményei


Beszámoltak elmúlt évi munkájukról az önkormányzati intézmények. A Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ elmúlt évi feladati jelentősen kibővültek

A grémium tagjai gratuláltak Koszecz Sándor igazgatónak és munkatársainak a magas színvonalon végzett munkájukhoz. A tájékoztatóból kitűnik, hogy az intézmény egyrészt jelenleg az új létesítmények szerkezeti rendszerének optimális működtetésére helyezi a hangsúlyt. Másrészt, megtartva az eddig koncepcióit kiemelt fontossággal koncentrálnak a partnerkapcsolatok kiépítésére, bővítésére és erősítésére különös tekintettel a város kulturális és egyéb civil szervezeteire.

Szintén elismerésüket fejezte ki a Képviselő-testület tagjai a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár elmúlt egy évben megszervezett rendezvényeihez. Erdősné Sági Mária igazgatónő által vezetett könyvtár rugalmasan élt az uniós források adta lehetőségekkel. A könyvtár az elmúlt évek sikeres projektjeinek köszönhetően számítástechnikai eszközeit modernizálta, honlapját megújította. A korszerű honlap segítségével az intézmény által nyújtott szolgáltatások interneten is hozzáférhetőek, elérhetőek.

S. Turcsányi Ildikó, a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum igazgatónője tájékoztatójában kiemelte, hogy munkájuk során hatékonyan működnek együtt a város oktatási és kulturális intézményeivel. Nagy érdeklődés övezte a múzeumi óra sorozat ami a 2011/2012-es tanévre lett meghirdetve általános és középiskolás diákok számára.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!