Támasz-Téka önkéntes segítő képzés Újkígyóson


Helyszin: Újkígyós, Petőfi S., 26-28.
Célzott egészségmegőrző és józan életmód kialakítására ösztönző program

A Mentálhigiénés Egyesület KAB-ME-11-B-1010 kódszámú "Megóv-LAK - családi kohézió megteremtése a szertelen életért" című pályázati programjának részeként Támasz-Téka önkéntes segítő képzés zajlik május-június hónapban Újkígyóson szülők, hozzátartozók, józan szenvedélybetegek részvételével.

Az önkéntes segítő képzés célja, hogy a szerfüggőség miatt érintettek (maguk vagy családtagjuk) megtanulják kezelni a függőség okozta nehézségeket, a szerfogyasztás tüneteinek felismerését, a megfelelő szakemberhez való továbbirányítást.

A józan szenvedélybetegek tapasztalati segítőként példát mutatva támogatják a programban résztvevőket, illetve elért absztinenciájuk mintául és motiválásul szolgálhat.

A képzésre kiválasztott szülők, illetve tapasztalati segítők motivációs beszélgetés által kerültek kiválasztásra.

A programban nyolc fő vesz részt heti rendszerességgel. Tréningünknek az újkígyósi Ezüstág Idősek Otthona biztosít helyszínt, megfelelő, nyugodt, igényes környezetet teremtve a résztvevők számára, akik a képzés elvégzése után bekapcsolódhatnak a programok lebonyolításába, a lakosság motiválásába.

A képzés tematikája a következő:

6 óra - önismereti tréning

6 óra - kommunikációfejlesztés

6 óra - konfliktuskezelési stratégiák

6 óra - szenvedélybeteg a családban

6 óra - egészségnevelés a családban

A 30 órás képzés után a programok szervezésében, lebonyolításában aktívan tevékenykedők 4.000 Ft/fő értékű tartós élelmiszercsomagban részesülnek.

Programunkat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatja

Pályázatkezelő szervezet: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!