Első ízben tartott közös ballagást a Karacs és a Szegedi


Négy általános iskolai osztály ballagott el a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium két általános iskolai intézményegységében: kettő a Szegedi Kis István Általános Iskolában, kettő pedig a Szánthó Albert utcai Karacs Teréz intézményegységben. Az osztályok búcsút vettek saját iskolájuktól, majd a templomban került sor közös istentiszteletre.

Fehér Csaba a Józs 24,15 alapján hirdette Isten Igéjét. A történet a következő: a honfoglalás után Józsué összehívta Sikembe Izrael 12 törzsét, és választás elé állította őket. Vagy az Urat szolgálják, aki vezette őket, vagy elvesznek az őket körülvevő népek tengerében. Bárhogy is dönt a nép, Józsué és a háza népe az Urat fogja szolgálni. Ahogy akkoriban, most is lezárult egy időszak mindenki életében. A ballagók sem vonhatták ki magukat a keresztyén hit hatása alól, mindenki kapott az áldásból. Sok csodát és áldást is átélhettek a ballagók, megtapasztalhatták, hogy mit jelent áldás alatt lenni. Korszakváltás következik: sokan más iskolában folytatják, de reméljük, hogy nem akarják elhagyni Istent. A világban sok minden követeli az emberek szívét, és folyton választani kell. Fontos, hogy jól tudjunk dönteni, és az Urat válasszuk.

Kovács Dániel, az intézmény igazgatója arra hívta fel a ballagó diákok figyelmét, hogy legyenek őszinték, tiszták és becsületesek. Az öreg szőlőművelő vicces története úgy szól, hogy halálos ágya mellett megkérdezték a titkát, de ő csak annyit mondott, hogy a szőlőből is lehet bort készíteni. Az életbe kilépő diákok legyenek becsületesek, hiszen "nem csak mindenféle hitvány anyagból készülhet cefre, hanem nemes anyagból bor." A Fil 4,8-9 alapján azt mondta, hogy reméli: a tanároktól is el tudták lesni a diákok mindazt, ami tisztességes, becsületes.

Az iskola Talentum Díját a Petőfi utcán tanuló Szabó Vivien 8.a osztályos tanuló kapta, aki az 1-8. évfolyamot a református általános iskolában végezte kitűnő-jeles eredménnyel. Szerény, példaképül szolgáló tanulót tüntettek ki a személyében, aki sokat tett az osztályközösségért is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!