49 millió forintot nyerhet Békés az egészségnevelésre!


Megjelent: 2012 Július 8. ( Vasárnap ) 07:42
Módosítva: 2012 Július 10. ( Kedd ) 20:03
Régóta köztudott, hogy az egészségre nevelést az óvodákban kell elkezdeni. Ezért a békési önkormányzat TÁMOP pályázatot nyújt be erre a szintérre.

A város fenntartásában működő óvodák közül öt tagóvodájára nyújtja be külön-külön az elképzelését. Amennyiben támogatják az ötletet a megvalósítás során különböző sport és mozgás tevékenységeket, ügyességi versenyeket és egészségnapokat rendeznének. Az egészséges táplálkozás népszerűsítése érdekében, alkalmanként családi főzéseket is tartanának az intézmények. Legfőbb célunk, a gyermekek életminőségének és szemléletformálásra való ösztönzése. - hangsúlyozta Izsó Gábor, polgármester. Megpályázni kívánt összeg tagóvodánként bruttó 9.950.000,-Ft. Pozitív elbírálás esetén több mint negyvenkilenc millió forint forrást jelente.

Békés városában az önkormányzati intézmények sem tétlenkednek pályázati ügyekben. A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ például két uniós projektre is benyújtja pályázatát. A pályázatok fő komponensei a munkahelyi egészségmegőrzés és a munkatársak kiégése elleni mentális megújulását biztosító programok. Segítségével a rugalmas munkaszervezési formák, munkaidő és humánerőforrás gazdálkodás hatékony felhasználása is bevezetésre kerülhet az intézményben.

Élethosszig tartó tanulás elősegítése érdekében konzorciumi partnerként vesz részt a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár. A megpályázott összegből - támogatás esetén - a helyi intézményre közel négy millió forint jutna, és egyúttal lehetőség nyílna a munkatársak továbbképzésére.

A fent említett projektek mindegyike százszázalékos támogatottságú. Önerőt nem igényelnek a várostól.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!