Reformációi és halottak napi istentiszteletek


A hét második felében számos istentiszteleti alkalmat kínál fel a református gyülekezet: a templomban, gyülekezeti teremben és a temetőkben. Halottaink mellett a XVI. századi reformátorokra is emlékezünk.

Október 31-én negyed tízkor a református templomban lesz istentisztelet a református iskola diákjainak részvételével. Ezen az alkalmon emlékeznek meg a reformátusok az 1517-ben megindult reformációról, amelynek során a középkori egyház kettészakadt, és a protestánsok a Bibliára alapozott hitre épülő egyházakat hoztak létre. Ekkor jött létre a református egyház is.

Október 31-én fél kettőkor a kamuti, fél háromkor a muronyi, fél négykor a bélmegyeri temetőben lesz halottainkra emlékező istentisztelet.

Október 31-én a szociális otthonban 15 órakor tartunk ökumenikus megemlékezést.

November 1-jén, csütörtökön Békésen 14 órakor a Malomvégesi temetőben, majd 15 órakor a Rózsa temetőben lesz halottainkra emlékező istentisztelet.

November 2-án 17 órakor bibliaóra lesz a református gyülekezeti teremben.

November 4-én 16 órai kezdettel a református, baptista, pünkösdi gyülekezetek közös, reformációra emlékező istentiszteletet tartanak a Teleky utcai baptista imaházban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!