„Milyen jó, hogy Isten keres meg!”


Annak ellenére, hogy az élet nehézségei, a siker hajszolása, a megélhetés előteremtése közepette gyakran szem elől tévesztjük vagy elveszítjük Istent, jó, hogy Isten maga keres meg bennünket – mondta újévi igehirdetésében Katona Gyula.

A január 1-jén délelőtt a békési református templomban tartott ünnepi istentiszteleten a Békés Református Egyházközség lelkésze a Zsidókhoz írt levél egy részletét (10,23-39) és Máté evangéliuma 16. fejezetének 26. versét olvasta fel és azt magyarázta. Ez utóbbi így hangzik: "Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Vagy mit adhat az ember váltságdíjul lelkéért?"

Mi értelme van a nagy rohanásnak, amelyben élünk? A megélhetésért vívott küzdelem során túlzások is jelentkeznek, az egyszer irígyelt ember előbb-utóbb kárvallott lélekké válik. A fennmaradásnak sokszor a másik ember letaposása, megsemmisítése az ára. Mások egyáltalán nem akarnak már harcolni, és ekkor a restség jelentkezik. Az élet megnyeréséért vívott harcban eltorzul a lélek, és akkor az ember élete megszegényedik. Mit ér a kincs, ha a lelkemet elveszítem? – kérdezte. Ha viszont elveszítettük a lelkünk békességét, magunktól nem tudjuk azt visszanyerni. A Biblia üzenete ez: Jézus Krisztusban új életet nyerhetünk.

Az istentisztelet végén a lelkész ismertette a 2012. év gyülekezeti népmozgalmi adatait. 130 személy részesült a keresztségben, 2011-ben 86, 53 fő konfirmált (2011: 25), 17 pár kérte áldását közös életére, egy évvel korábban nyolc. 2012-ben 99 elhunyt részesült egyházi temetésben, míg 2011-ben 110.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!