Január 20-án kezdődik az imahét


Egy évszázada már január harmadik hete hagyományosan a Krisztus-hívők közös imádkozásának időszaka. Békés városában a református, katolikus, baptista és pünkösdi felekezetek gyűlnek össze egy héten át minden este közös bibliaolvasásra és imádkozásra.

Az ökumenikus imahét nevet viselő rendezvénysorozatnak ezen a héten négy gyülekezet ad otthont, de a fő szabály az, hogy minden helyszínen más egyházból érkező lelkipásztor végzi a bibliamagyarázat szolgálatát. Az ökumenikus mozgalom lényege az, hogy a különböző egyháztestekben élő keresztyéneket egymáshoz közelítse, közös fellépésre sarkallja, ezzel is megvallva, hogy egy azon Úrnak szolgálnak. Békés városában másfél éves szoros barátság és testvéri együttműködés köti össze a református, baptista és pünkösdi gyülekezeteket, amelyhez idő közben az újonnan alakult Tágas Tér Baptista Gyülekezet és a pünkösdi hátterű Kegyelem Gyülekezet is csatlakozott. A reformátusokkal jó viszonyt ápoló katolikus közösség is részt vesz a hét eseményeiben.

Január 21-én, hétfőn este 18 órakor a Drága utcai pünkösdi imaház ad otthont az első istentiszteletnek, ahol a baptista Filó György hirdeti Isten igéjét. További alkalmak:

Kedden a Szarvasi úti Kegyelem Gyülekezetben (volt "Fonó"): Fehér Csaba (református lelkész),

Szerdán a Teleki utcai baptista imaházban Krizsanyik Győző (pünkösdi lelkész)

Csütörtökön a református gyülekezeti teremben Nagy József (katolikus plébános)

Pénteken a katolikus templomban Katona Gyula (református esperes)

Szombaton a református gyülekezeti teremben Péter István (baptista lelkész)

Vasárnap a 17 órakor a baptista imaházban kezdődő záró istentiszteleten Durkó Albert pünkösdi lelkész szolgál.

A rendezvények nyitottak, bárki által szabadon látogathatók.

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 imahet_2013 308.94KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!