Új kerékpárutak épülnek Békésen


Új kerékpárutakkal bővül Békés kerékpárhálózata 2013-ban, köszönhető egy közel 300 millió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatásnak.

A kerékpárút hálózat teljessé tétele érdekében két szakaszon 1,8 km-en keresztül, a Békéscsaba felé vezető 470. sz. közút melletti Cseresznye utca- Csabai út szakaszán és a Mezőberény felé vezető szintén 470.sz közút melletti Táncsics utcán kerülnek kiépítésre új kerékpárutak. – nyilatkozta Izsó Gábor polgármester. A "Békés Bringa" elnevezésű programban ezen felül 3,7 km-en felújítják és szabványosítják a már meglévő, de elavult bicikli utakat. A közeljövőben kerékpáros nyomvonalat is kijelölnek, 2,6 km-es szakaszon. Ez utóbbi a város központjából a népszerű dánfoki táborig vezetne, és egyúttal biztosítaná a kétkerekűvel arra járó lakosok és a turisták biztonságos közlekedését.

A "Békés Bringa" elnevezésű pályázat kiemelt célja egyrészt a dánfoki üdülőterület kerékpáros hálózatba való bekötése és a település kerékpáros turisztikai fejlesztése. Az önkormányzat összesen 288 912 300 forint uniós forrást nyert a beruházásokra, melyhez önerőt nem kell biztosítania.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!