Gregor Pisti: Hivatalból londoni producer!


Megjelent: 2013 Augusztus 19. ( Hétfő ) 16:08
Módosítva: 2013 Augusztus 19. ( Hétfő ) 22:18

B.M.: Hogyan kerültél Londonba a békési Polgár mesteri hivatalból, mit csinálsz kint?

8 év pincérkedés után, kezdtem érezni, hogy a térdeim lassan feladják a szolgálatot, és idejét láttam váltani. Így kerültem a hivatalba, ami egy nagyon jó hely volt tapasztalatot, illetve gyakorlatot szerezni.

Mivel én a LINUX-ot részesítem előnyben, és a hivatalban Windowsos gépeket használtunk, nem éreztem igazán magaménak.

Így 2 év után, mikor jött a lehetőség, hogy kijöjjek Londonba azonnal éltem vele. Kezdtem, mint mindenki - mosogattam egy fél évig, később pincérként sikerült elhelyezkedni, majd szólt egy barátom, hogy náluk a cégnél LINUX rendszergazdát keresnek.

Így kerültem a mostani helyemre ahol Novemberben lesz két éve, hogy dolgozok. A pozícióm pontos megnevezése Network Administrator and Security Manager.

Zenéltél-e korábban és hogyan kezdtél neki kint, egy teljesen idegen országban?

4 évesen kerültem kapcsolatba a zenével először. Nagypapám tangóharmonikája az első zenével kapcsolatos élményem.Tartani meg nem tudtam, de amikor nagypapámnál voltam nem telt el úgy nap, hogy ne nyomkodjam. Eleinte Papám tartotta nekem - később már elbírtam magamtól is.

Az iskolában énekkaros voltam, amíg tiniként ez cikivé nem kezdett válni, majd 19 évesen megkeresett egy barátom Füzesgyarmatról, és megkérdezte, hogy nincs-e kedvem énekelni az Illúzió nevű helyi bandába... Nekem persze volt... Sajnos 1 év után ő Skóciába költözött, a banda pedig - dobos hiányában - feloszlott...

20 évesen megvettem az első akusztikus gitárt, amit egy elektromos majd egy bass követett rövidesen. Az utóbbitól később meg kellett válljak, amit azóta is nagyon sajnálok. Minden hangszeren autodidakta módon, azaz magamtól tanultam meg játszani.

Utána hosszú szünet következett, keresgéltem magam, rajzoltam, írtam, nem találtam azt a tevékenységet mivel legjobban ki tudnám magam fejezni.

Majd egy barátom jóvoltából megismerkedtem a Reason nevű programmal, és közösen kezdtünk muzsikálni. Ebből az időszakból Grexxy vs Akira névvel még ma is őriz egy-két gyöngyszemet a Youtube.

Később láttam a Berlin Callin cimű filmet es nagyon megtetszett a program amivel Kalkbrenner a filmben dolgozik. A sors kegye hogy pár nappal később RonBert barátom ismét új programot mutatott, - az Abletont Live-ot - amit én nem olyan régen a filmben is láttam A mai napig ezt a két szoftvert használom.

Londonba érve hamar megtalált a zene, az egyik lakótársam frissen végzett producer és gitáros volt, egy alternatív bandával (By the Bottle). Szinte minden nap zenéléssel, énekléssel, szövegírással telt, ebből az időszakból 1 házi stúdióban felvett szám is maradt (Im Late Again) amivel több kiadót is megkerestünk - sikertelenül. A jövőben szeretnénk befejezni ezt a projectet is, és kiadni/ kiadatni egy CD-t közösen. Egyébként Sumit gitár tudása felbukkan a Secrets of India című számomban is, ahol Ő játszik szóló gitáron.

Később sikerült vennem 1 Sennheiser flest, 2 MIDI billentyűzetet és 1 AKAI MIDI Pad-ot, amik mai napig a komplett felszerelésem képezik.

Hol lehet meghallgatni, megvásárolni zenéid?

A zenéim 2013. Augusztus 16- tól megvásárolhatók minden online áruházban:

iTunes : http://bit.ly/13vTupC

GooglePlay : http://bit.ly/17B1Vgq

Amazon : http://amzn.to/1cXjcq8

Mivel meggyült a bajunk a szerzői jogokkal, így első körben ez az album nem tartalmazhatott egy remixet sem. Ezek a remixek, és az album előzetese ingyenesen meghallgathatók többek között a soundcloud oldalamon (https://soundcloud.com/grexxy). De fent vagyok LastFM-en, ReverbNation-ön (ahol az albumon nem szereplő régebbi számokat is meg lehet itt venni, ezt a pénzt pedig jótékonysági célra ajánlottam fel az Afrikában ivóvízhiánnyal küzdők megsegítésére), Beatporton, Spotify-on, de az albumon szereplő számokat felismeri a Shazam mobil alkalmazás. (Apropó mobil alkalmazás... A Reverbnation oldal - mint feltörekvő tehetségnek, ingyenesen elkészítette a hivatalos mobil alkalmazásomat mind az Androidra mind iPhone-ra..

Ezek a piacon még nem elérhetők, csak a Reverbnation oldalamról töltheti le - akit érdekel...(http://bit.ly/14IxmnN) De már folynak a tárgyalások, hogy az alkalmazások a jól ismert úton is letölthetők legyenek. )

Természetesen nem hagyhatom ki a felsorolásból a FaceBookot sem ( http://on.fb.me/10MMLRi ) amíg nem készül el a saját oldalam, a hivatalos oldal szerepét is ez tölti be..

Hogyan fedeztek fel, mit hoz neked a siker?

Elsősorban a gerilla marketingnek, és a kitartásnak köszönhetem, hogy rám találtak.. Nagyon nehéz elérni, hogy a zenéd megfelelő emberek füle ügyébe kerüljön még itt kint a szigetországban is. Minél több helyen jelen kell lenni, minél több lehetőséget biztosítva a véletlennek, hogy olyan ember talál rád, aki a megjelenésben is tud segíteni.

Több helyről is kaptam ajánlatokat, de egyik sem fedte azt, amit én akartam, kerestem, igy aztán tovább vártam... Tudtam, hogy igazi, kézzelfogható lehetőségeket szalasztok el ezzel, de éreztem, hogy lehet ez még jobb is... Közben több Remix versenyre neveztem ahol neves helyezéseket sikerült elérnem, de egyik sem volt pontszerző hely...

Azután, pár nappal a MySpace regisztrációm után megkeresett Lee Hagger a Future Boy Records tulajdonosa, egy olyan ajánlattal, amire eddig vártam.

Felkéréseket kapok interjúkra, fellépésekre, de ez utóbbit eddig rendre visszautasítottam, mivel producerként tekintek magamra, nem DJ-ként. Persze szeretnék majd fellépni később, ami szerves része a rajongókkal való kapcsolattartásra is, de rengeteget kell még fejlesztenem magamon, hogy ez megtörténhessen.

Mindent egybevéve sikerült az életemet a megszokott kerékvágásban tartani, és szeretném, ha ettől nem is nagyon kellene eltérni.

Nem a pénzkeresés az elsődleges célom a zenéléssel - bármilyen hihetetlenül hangzik is(persze ha kicsit besegít a járulékos költségeinkbe sosem baj).

Szeretném azt adni az embereknek a zenémmel, amit nem is tudtak, hogy hiányzott nekik... Ha ki tudom őket billenteni a mindennapok szürkeségéből arra a 3 vagy 4 percre ameddig a zenémet hallgatja, akkor már volt értelme csinálni.

Szerinted hova vezethet ez az út, tehát mi lehet a következő lépés, játszol - e majd esetleg élőben fesztiválon, mint más DJ-ék

Mint azt az előbb mondtam, jelen pillanatban nem tudok eleget tenni a felkéréseknek, egyrészt a felkészültségem szab határt, másrészt a polgári állásom sem engedi egyelőre. Én már elkezdtem megtenni a szükséges lépéseket, szóval jó eséllyel találkozhatunk majd fellépéseken, fesztiválokon a közeljövőben.

A megjelenés után az első hétvégén több mint 100-an töltötték le a lemezt, ami engem is és a kiadót is meglepte (és persze eszméletlenül jól esett).

A következő lépésként ezért Lee, a remixeim miatt szükséges engedélyeket szeretné megszerezni, és egy remix album kiadásán dolgozunk. Továbbá elkezdtem a munkálatokat a következő albumon, ahol már remélhetőleg saját vokál és saját dalszövegek is helyet kapnak, kicsit komolyabb hangvétellel.

Mit szólt a családod, ismerőseid, amikor megtudták a hírt?

Eléggé vegyes a fogadtatás. A családom mindenben támogat, annak ellenére, hogy elektronikus zenét csinálok, ami a szüleim korosztályától - valljuk be - egy picit távoli. A barátaimat, ismerőseimet - ahogy észrevettem - megosztja egy kicsit a dolog, de a nagy általánosság az, hogy gratulálnak, és velem örülnek...

A legnagyobb köszönet mégis a páromat illeti. Borzasztó idegölő lehet amikor ugyanazt a 3-4 másodpercet hallgatom meg 2000x mert a visszhang egy kicsit csúszik, vagy éppen a szöveget igazítom a helyére... De nagyon jól tűri és általában egy most már tedd fel a fülest megjegyzéssel meg is oldotta a dolgot. :) A másik a szabadidő kérdése. A zenélés rengeteg időt emészt fel, amit Ő maximálisan tud tolerálni mind a mai napig.

HOGYAN ALAKUL MAJD PISTI KARRIERJE KINT? RENDSZERESEN BESZÁMOLUNK MAJD RÓLA, ADDIG IS KÖVESSÉTEK A FACEBOOK-on hivatlos oldalát és lájkoljátok is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!