Közösségi szolgálat a reformátusban is


A békési Szegedi Kis István Református Gimnáziumot is érinti a kormány által a nappali rendszerű érettségi vizsgáztatás előfeltételéül megszabott 50 órás közösségi szolgálat.

Az iskola 9-10. évfolyamosainak már kötelező lesz elvégezni ezt, de a cél mindenképpen az, hogy Békés városában vegyenek részt a diákok a programban. A diákoknak lehetőségük lesz a helyi intézmények, egyesületek, egyházak mellett pl. az állatvédőkkel is együtt dolgozni.

Kovács Dániel igazgató jó dolognak tartja a kormányzati döntést, hiszen az iskola számára fontos a közösségben gondolkodás, a helyiekkel való kapcsolattartás. A tanulás mellett a diákok megízlelik a munka világát, mégpedig az önkéntes munkáért. Ebben nem a pénzszerzés vágya a döntő, hanem a segítés szándéka a fontos. – fogalmazott az iskola vezetője. A Szegedi Kis István Református Gimnázium a városi Szociális Szolgáltató Központtal, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központtal, valamint a Békési Önkéntes Ponttal már aláírt együttműködési nyilatkozatot, de számos más kapcsolat kialakítása most zajlik. – tudtuk meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!