Vércukor- és vérnyomásmérés a Tökmulatságon!


Sokan keresték fel a Békési Önkéntes Pont sátrát a VIII. Békési Tökmulatságon, melyet szeptember 28-án rendeztek meg a Durkó utca 8. szám alatti Tájházban.

A gasztronómiai fesztivál rekordlátogatottságot ért el, és a színes programkínálat érdekes színfoltját jelentette az önkéntesek jelenléte, akik vérnyomás- és vércukorszint méréssel álltak az érdeklődők rendelkezésére. A lehetőséggel sokan éltek is, elsősorban a középkorúak közül és az idősebb korosztályból. Nekik és a többi érdeklődőnek is tájékoztatást nyújtottak a Békési Önkéntes Pont szolgáltatásairól, és ezúttal is volt, aki a kezdeményezés részleteit megismerve jelezte: szívesen lenne önkéntes.

Megtudtuk, hogy nagy lendülettel indult a mindössze egy hónapja tartó pályázati projekt, nem várt számú jelentkezés érkezett eddig is. Olyanok jelzik, hogy önkéntes munkát vállalnának, akikről korábban nem is feltételezték. A Békési Önkéntes Pont minden jelentkezést szívesen vesz, és mivel a rászorulók száma is magas, igyekeznek a két felet összehozni egymással. Ez a KÉSZ és a Családért Alapítvány által jegyzett TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0023 pályázat lényege. A program mintegy 13,5 millió forintból egy éven át tart majd, hatásköre Békés mellett érinti a kistérség négy további települését is.

A Békési Önkéntes Pont Békésen a Petőfi utca 4. szám alatt a 13. számú irodában tart fogadóórát hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8:30-13:30, szerdán 9:30- 15:30 között. A Békési Önkéntes Ponttal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető a bekesionkentespont@gmail.com címen, vagy a 20/44-60-312-es telefonszámon.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!