Akinek múltja nincs, annak jövője sincs


Forrás: Békési Reformátusok
Helyszin: Református templom
Százvai László kisvárdai református lelkész hirdette Isten aktuális üzenetét a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium október 3-án pénteken tartott ünnepi istentiszteletén. Az alkalmon az aradi vértanúkra emlékeztek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei református ifjúsági lelkész szerdától vasárnapig tartózkodik városunkban, ahol számos alkalmon vesz részt. A pénteki ünnepi istentiszteleten a 71. zsoltár alapján prédikált. Az ünnepeket fontosnak, az emberi szellem lélegzetvételének nevezte, és úgy fogalmazott, hogy az embereknek szabad és egyenesen kell is emlékezni. Aradon sorsdöntő helycsere történt: az osztrákok néhány emberen keresztül egy egész népet akartak megbüntetni. A jövőt Isten kezébe kell helyeznünk, de látnunk kell az összefüggéseket is, hogy mi miért történik. Az igazi sorsdöntő helycsere a kereszten történt, ahol Jézus az életét adta értünk. Ez a helycsere sokkal hatalmasabb, és élő reménységre sarkall. – mondta Százvai László.

Az istentisztelet ünnepi műsorát a gimnázium 7.b osztálya (hatosztályos gimnazisták) adták, felkészítő: Gellénné Körözsi Eszter tanárnő.

Tételek: 1 - 20 / 37 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!