Jól teljesítettek a reformátusban!


A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium apraja-nagyja megmozdult a szeptemberi hulladékgyűjtési akcióban. Több tonna papír, műanyag palack és aluminium doboz gyűjt össze.

A Petőfi és Rákóczi utcai alsó tagozat mellett a Szánthó utcai felső tagozat és a gimnázium is részt vett a gyűjtésben.

A Petőfi utcai alsó tagozaton 6 tonna papír, 277 kg fém, 95 kg PET és 71 kg aluminium lett leadva. A legügyesebben, fejenként 72,5 kg-os teljesítménnyel a 4.A osztály dolgozott (Csonka Jánosné-Arató Tamás), a második helyre 42 kg-os "fejadaggal" Varga Emília és Sántáné Kis-Kovács Györgyi 1.A osztálya futott be. Hanuszné Pesti Erika és Lévainé Kis Adrienn 2.A osztálya harmadik lett 30,5 kg-os átlaggal.

A felső tagozatban a 8.D osztály győzött (osztályfőnök: Balogh Vilmos), ott az egy diákra elosztott átlag majdnem elérte az egy mázsát. Beinschrodtné Kecskeméti Krisztina osztálya (6.B) második lett (76 kg/fő), Szeverényi Valéria 6.D osztálya pedig harmadik helyre futott be (67 kg).

A gimnazisták körében 7 tonna papír és 130 kg PET palack és aluminium doboz gyűjt össze. Első helyzett a 7.B osztály (osztályfőnök: Gellénné Körözsi Eszter), második a 11.B osztály (Kiss Eszter), harmadik a 10.A osztály (Dr. Soósné dr. Héjja Gyöngyi) lett.

Az akcióban helyt álló pedagógusoknak az iskola vezetése köszönetet mondott.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!