Veszélyes az internet?


Sokak szerint igen, és a rendőrség is igyekszik felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy nem éppen veszélytelen az interneten való szörfölés.

A szünet előtti utolsó napokban Szamos Péter, a Békési Rendőrkapitányság munkatársa a Szegedi Kis István Református Gimnázium osztályait kereste fel, és olyan kérdésekről beszélgetett a gimnazista fiatalokkal, mint adatvédelem, internetes bűnmegelőzés, játékfüggőség, személyiségi jogok tiszteletben tartása, internetes vásárlás.

A mai fiatalok idejük jelentős részét már a neten töltik, amely a szórakozás mellett számos veszélyt is rejt. Jó tudni, hogy mások személyes adataival, így a fényképével való visszaélés bűncselekmény, de ugyanígy tilos vírusok feltöltése a netre. A letöltéseknél nagyon vigyázni kell, mert könnyen számítógépes vírusokat viszünk a gépünkre. A közösségi portáloknál óvatosan ismerkedjünk idegenekkel, és személyes adatainkat se adjuk meg. Mielőtt vásárolunk a neten, jó, ha meggyőződünk arról, hogy az oldal hiteles-e, amelyen kinéztünk magunknak valamilyen árut, mert könnyen rászedhetnek. A hackerek jobban értenek nálunk a számítógépekhez, így ezzel vissza is élnek, és bűncselekményeket követnek el. Az előadásokat a diákok érdeklődve hallgatták végig, hiszen ők is érintettek az internet világában.

Okányi Réka-Mucsi András

Fotó: Okányi Réka (11.A)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!