Munkaterület lett a békési hajléktalanszállóból!


2013. november 13-n a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Igazgatónője, Kádasné Öreg Julianna a TIOP 3.4.2 -11/1/-2012-0316 azonosítószámú projekt keretében átadta a Farkas Gyula u. 3. sz. alatti Vegyes hajléktalan Szállót, mint munkaterületet a nevezett Európai Unió által finanszírozott felújításra.

A 10 fős szállón élő családok még november 5-n pótló lakhatás keretében kiköltöztek Békés-Dánfokra, ahol komfortos körülmények között lakhatnak, addig, amíg a felújítás be nem fejeződik.

A kiköltözést megelőzte egy lakófórum (lakógyűlés) ahol az intézmény Igazgatónője, a projektvezető és a Hajléktalan ellátásban dolgozó szakemberek készítették fel a szállón élőket a változásokra, az ideiglenes költözésre. A lakófórumon az ellátottaknak lehetőségük volt betekintést nyerni a munkafolyamatokba, a felújítás időintervallumára, a várható befejezésre.

Az Intézmény a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, mint Dánfok üzemeltetőjével optimálisan együttműködve igyekeznek zökkenőmentesen biztosítani a lakhatási feltételeket.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!