98%-os kémia érettségi a refiben


Október-november hónapban zajlottak az őszi érettségik, és mivel iskolánkat a Békés Megyei Kormányhivatal kijelölte vizsgahelyként, a Szegedi Kis István Gimnázium saját vizsgázói mellett a környékbeli középiskolák tanulóit is fogadta.

A refis diákok megállták a helyüket a megmérettetésen. Köztük van Szabó Viktória, aki tizenegyedikes diákként kémia tantárgyból tett középszintű érettségi vizsgát. Az eredmény magáért beszél: 98%. Viki így fogalmazott a készüléssel kapcsolatban: "Azért a kémia érettségit választottam, mert a továbbtanuláshoz erre van szükségem. Mivel két éves a tantárgy így láttuk családommal együtt a legjobbnak. A tanárommal, dr. Soósné dr. Héjja Gyöngyivel gyakoroltunk, megcsináltuk a szükséges kísérleteket, valamint otthon könyvekből tanultam. Megcsináltam az előző évek érettségi feladatait, Gyöngyi néni pedig kijavította azokat. Így olyan feladatokkal találtam szemben magam az érettségin amikre készültem."

Az írásbeli vizsga 98%-os lett, és a szóbelin is az egyik általa kedvelt tételt, a periódusos rendszert húzta.

"A jövőben szeretnék szintemelőt, valamint egy emelt szintű biológia érettségit tenni, és ezáltal bekerülni egy orvosi egyetemre." - mondta.

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium nagy hangsúlyt fektet arra, hogy diákjai eredményes és színvonalas érettségit tegyenek, amely a felsőoktatásba való bekerülés előfeltétele.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!