Iskolánkban járt a Gedeon Társaság


Megjelent: 2014 Március 8. ( Szombat ) 20:48
Módosítva: 2014 Március 19. ( Szerda ) 15:07
Március 3-án, hétfőn a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban járt a Gedeon Társaság küldöttsége, és Újszövetségeket adományozott több osztály tanulóinak.

A városban tartózkodó Berkes József, a Gedeon Társaság (The Gideons International) nevű nemzetközi bibliatársulat magyarországi nemzeti igazgatója nem mulasztotta el a lehetőséget, hogy meglátogassa a békési református gimnáziumot, ahol a társaság két másik tagjával felkeresték a két végzős osztályt, valamint a 11.B-t. Itt rövid bizonyságtétel után arra hívták fel a fiatalokat, hogy döntsenek Isten mellett. A meglátogatott osztályok minden tagja kapott egy-egy diákoknak szánt, a Zsoltárokkal és a Példabeszédekkel kiegészített Újszövetséget.

A Nemzetközi Gedeon Társaság 1898-ban jött létre az Amerikai Egyesült Államokban. Tagjai keresztyén vezetők, értelmiségiek, üzletemberek, mára a világ 190 országában több ezer taggal vannak jelen. Mintegy 90 nyelven 1,5 milliárd Újszövetséget osztottak szét az alapítás óta. A magyarországi szervezet 1989-ben alakult meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!