290 milliós beruházást indított el pénteken Izsó Gábor


Megjelent: 2014 Március 22. ( Szombat ) 10:46
Módosítva: 2014 Április 25. ( Péntek ) 08:59
Több mint 290 millió forintból korszerűsítik Békés város közintézményeit a jövőben. Elindult az "Energiatakarékos átalakítás Békés város intézményeiben" KEOP - 5.5.0/A/12-2013-0024 kódjelű pályázati projekt.

Az energia-megtakarítást célzó felújításra még tavaly nyert forrást a békési önkormányzat, mely kilenc középület modernizálását és felújítását teszi lehetővé.

A beruházás többek között magában foglalja a Korona Utcai Tagóvoda, az Epreskerti Óvoda, a Rákóczi utcai bölcsődét, a Bajza utcai önkormányzati ingatlant. Külön öröm, hogy a kivitelezés érinti a volt Polgári Iskolát, a korábbi 2. számú általános iskola épületét. Ez utóbbinál a felújítás igen látványos lesz, hiszen az intézményt még 1936-ban adták át és azóta jelentős felújítás nem történt az épületen. A kivitelezés érinti a Vásárszél utcán található rendelőintézet épületét illetve a Városháza épületének több részét is.

Mint azt a beruházást irányító konzorcium vezetője hangsúlyozta, több békési vállalkozás is részt vesz majd a az előreláthatóalg szeptember végéig tartó munkálatokban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!