Elballagtak a refisek


Megjelent: 2014 Május 3. ( Szombat ) 14:03
Módosítva: 2014 Május 4. ( Vasárnap ) 11:39
2014. május 3-án, fátyolos-felhős de meleg időben vettek búcsút az iskolától a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium végzős diákjai. Az iskolaépület bejárása után ünnepi istentisztelet volt a református templomban.

A ballagás a gimnáziumi évek lezárását jelenti, de sokak már az általános iskolai éveiket is az iskola falai között töltötték. Így volt olyan, aki négy, de olyan is, aki 13 év után mond búcsút az alma maternek. Az ünnepség tíz órakor a gimnázium főépületének végigjárásával vette kezdetét, majd háromnegyed tizenegykor a templomban folytatódott ünnepi istentisztelettel. Az igehirdetés szolgálatát Katona Gyula esperes az Ef 6,10-18 igeszakasz alapján végezte. Kiemelte: ne magadban akarj erős lenni, hanem az Úr erejében újuljunk meg, mert az Úr elég erős ahhoz, hogy megtartson az élet nehézségei közepette. A keresztyén élet állandó harc, mindig van valamivel vagy valakinek harcolni. Ebben azonban mellettünk áll az Úr.

Kovács Dániel, az intézmény igazgatója az ünnepség méltóságának megtartásáról beszélt. Az ember élete szakaszokból áll, de egy-egy periódus elején érdemes méltón és ünnepélyesen megállni. A ballagás alkalmából köszönetet mondott mindazoknak, akiknek a munkája nélkül nem zárhatták volna le a diákok a középiskolát. A szülőknek az elmúlt időszak áldozat, a pedagógusoknak küldetés, a diákoknak feladat volt.

Az istentisztelet keretében került sor a jutalmak átadására. Antóni Gyula (12.A), Szabó Lilla Fruzsina (13.B), Albert Beáta Melinda (13.B) és Ignácz Nikoletta Kitti (13.B) közösségi munkájáért, Farkas Bálint (12.A), Szalkai Norbert (12.A) jó tanulmányi eredményéért kapott kitüntetést, Hegyi Krisztát (13.B) és Sivó Tímea Inezt (13.B) kitűnő tanulmányi eredményéért tüntették ki. Kimagasló sportolói munkájáért Pankotai Kinga és Vámos László (mindketten 13.B) kapott elismerést. A rangos Szegedi Kis István Díj tulajdonosa a 13.B osztályos Hegyi Kriszta lett. A Békési Öregdiákok Egyesülete Sivó Tímea Inez munkáját ismerte el díjával.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!