Hegyi Kriszta kapta ebben az évben a Szegedi Kis István Díjat


Megjelent: 2014 Május 3. ( Szombat ) 15:38
Módosítva: 2014 Május 3. ( Szombat ) 20:41
2014. május 3-án ünnepi istentisztelettel zárult a ballagás a református gimnáziumban. Itt adták át a rangos Szegedi Kis István Díjat Hegyi Kriszta 13.B osztályos tanulónak, aki pedagógus szeretne lenni.

"Hegyi Kriszta általános iskolás kora óta intézményünk tanulója. Az elmúlt 13 év során nagyon szép tanulmányi eredményekkel büszkélkedhetett. A gimnázium öt tanéve alatt négy alkalommal kitűnő, egy alkalommal pedig jeles bizonyítványt vihetett haza.

Érdeklődési köre nagyon széles, a természettudományok mellett a társadalomtudományok is érdeklik. Gimnáziumi tanulmányai során előrehozott érettségi vizsgát tett történelem és angol tárgyakból, jeles eredménnyel. Érdeklődésének középpontjában a biológia áll, az érettségi vizsgát követően az egyetemen természettudományos tárgyakat, biológiát és földrajzot szeretne tanulni, hiszen később tanárként képzeli el jövőjét.

Nagyon szereti a klasszikus zenét, zongorán játszik. Évek óta tagja az iskola énekkarának, több éve szólamvezető.

A gimnáziumi évek során az osztályközösség egyik meghatározó tagja volt, aki ugyan mindig halkan és szerényen, de mindenben segítette a közösségi munkát.

Keresztény neveltetésének köszönhetően olyan értékeket képvisel, amelyek minden diáktárs számára követendőek. Magatartása és szorgalma példaértékű. Nagyon szép tanulmányi eredményeit aprólékos munkával és kitartással érte el.

Tanulmányai eredményeinek, emberi tulajdonságainak és az általa képviselt értékrendnek köszönhetően ebben a tanévben ő az, aki a legméltóbb a Szegedi Kis István díjra." – hangzik a méltatásban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!