Pályázati felhívás


Részletesen:

A 157/2014. (IV. 30.) határozat melléklete

Pályázati felhívás

- Békés Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) pályázat útján értékesíti a tulajdonát képező Békés, Petőfi u. 21. szám (hrsz.: 800) alatti irodaház megnevezésű, 1.795 m2 alapterületű ingatlanát.

- Az ingatlanon lévő épületek alapterülete mindösszesen: 608 m2

- Az Önkormányzat az ingatlan induló vételárát 24.500.000,- Ft-ban (azaz huszonnégymillió-ötszázezer forint) határozza meg.

- A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 13. § (2) bekezdése alapján nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet. A pályázatot benyújtó szervezetnek cégszerűen aláírt módon kell nyilatkoznia az Nvtv. 3. § (1) bekezdés 1. pontjában foglaltakról, vagyis az átláthatóságáról. A valótlan nyilatkozat alapján kötött szerződés semmis.

- Az Nvtv. 14. § (2) bekezdése alapján helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén az államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg. Az állam elővásárlási jogára tekintettel az adásvételi szerződés csak az elővásárlási jog gyakorlására jogosult szerv számára nyitva álló 35 napos nyilatkozattételi határidő eltelte után lép hatályba.

- Több érvényes pályázó esetén az Önkormányzat a legmagasabb összegű ajánlatot tevővel köti meg az adásvételi szerződést.

- A vételárat egy összegben kell megfizetni az adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül, banki hitel felvétele esetén 60 napon belül.

- A vételár megfizetése átutalással történik, azzal, hogy az Önkormányzat a tulajdonjog bejegyzési engedélyt a teljes vételár megfizetését követően adja meg.

- Az ingatlan birtokba adására, tulajdonba adásra a teljes vételár megfizetését követően kerül sor. Átalakítási munkálatokat vevő a földhivatali ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzését követően végezhet.

- A teljes vételár kifizetéséig az Önkormányzat a tulajdonjogát fenntartja, és kiköti az adásvételi szerződéstől való elállási jogát a teljes vételár meghatározott időre történő meg nem fizetése esetére.

- A változások ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetése a Vevő kötelezettsége és költsége, az ingatlan értékesítésével kapcsolatosan felmerülő költségek és illetékek a Vevőt terhelik.

- Vevő tudomásul veszi, hogy az ingatlanban működő 250 m2 alapterületű táncteremre és kiszolgáló helyiségeire a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak határozatlan idejű ingyenes használati joga van, mely használati jog a földhivatali ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre kerül.

- Az ingatlanok értékesítése az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 86. § (1) bekezdés j) pontja alapján mentes az általános forgalmi adó alól.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!