U14-U13-as kiemelt gyermekbajnokság utolsó fordulója


Lassan elérkezik a szezon vége, U14-U13-as csapatunk a héten játszotta a Szegeden a 2013/2014-es szezon utolsó kiemelt gyermek bajnokságának fordulójában.

A Szeged csapatával kezdte a napot a Békés. Várhatóan nem volt egyszerű, a hazai légkörben pályára lépő tisza partiak ellen játszani. A különbséget, már az első harmadban közé tette a Pick 7-11-es eredménnyel. Végül könnyed győzelemmel 15-32-re kikapott csapatunk.
A második mérkőzést a Kodály Iskola csapata ellen játszotta a BFKC. Nagyon szoros mérkőzésnek igérkezett, az első harmadot 12-9-re a Kodály meg is nyerte. A második játékrészben azonban Szász Bálint sorozatos 8 találatával sikerült átvenni a vezetést 20-22-s eredménnyel. A harmadik harmadban még növelte a Békés az előnyét, végül 30-34-re nyert.
A harmadik mérkőzésena PLER Budapest I csapata ellen léptek pályára a fiúk, a bajnokság utolsó mérkőzését lejáétszani. Az első játékrészben még fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, 1 góllal a Pler jobban jött ki 15 perc eltelte után. A második harmadban azonban 3 gólos előnyre tett szert a pesti csapat, amit végül nem sikerült lefaragni, végül 31-26-s eredmény mellett a Budapest örülhetett.

BFKC: Ásós M., Baji G. 1, Borbély I., Hégely S. 3, Kecskés B. 11, Kocsor S. 2, Magyar B., Major M. 9, Molnár G. 8, Pankotai B., Szabó P. 6, Szász B. 16, Tóth P. 15, Mándy T.

Nem szégyenkezhet csapatunk, az ország legjobb utánpótlás csapataival játszott a kiemelt erima gyermekbajnokságban, ahol végül összesítésben a 11. helyet szerezték meg. Nem volt egyszerű hozzá szokni a bajnokság külön szabályaihoz, kiírásaihoz. Volt hogy több órákat utaztak a gyerekek egy forduló lejátszasáért.

Gratulálunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!